Naši a na prvom mjestu u svijetu
PREDSJEDAVAJUĆI KOMŠIĆ PRIMIO ROBOTIČKU REPREZENTACIJU BOSNE I HERCEGOVINE
Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 16. Sep 2021. 13:09:21


Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić primio je robotičku reprezentaciju Bosne i Hercegovine okupljenu oko Centra za edukaciju, robotiku, inovacije i tehnologiju iz Mostara - CERIT, koja je trenutno na prvom mjestu u svijetu na Međunarodnoj robotičkoj olimpijadi.

Predsjedavajući Komšić čestitao je srednjoškolcima koji dolaze iz Mostara, Čapljine i Stoca na izuzetnim uspjesima i rezultatima koje su postigli svojim radom. Istakao je da je ogroman uspjeh biti na prvom mjestu među još 176. zemalja svijeta, iako je njihov rad konstantno praćen izostanakom finansijske podrške i adekvatnih uslova za rad.

Predsjedavajući Komšić je kazao da će mladi takmičari u svom daljem radu imati njegovu punu podršku, te se nada da će i drugi nivoi vlasti prepoznati značajan uspjeh koji postižu Luka, Fatima, Anis, Marko, Luka i Lejla.

„Bila mi je čast danas razgovarati sa ovim fantastičnim mladih ljudima koji svojom inteligencijom i znanjem nižu izuzetne uspjehe na svjestkom nivou. Nadam se da će svi u Bosni i Hercegovini prepoznati ovo što oni rade, jer svijet ih je već prepoznao i nagrađuje. Ja im čestitam njihovoj istrajnosti i radu, i što nisu nikada odustali.”