Udruženje Žrtava i svjedoka genocida: Zahtjev za demant i javno izvinjenje
TAHIROVIĆ PORUČIO BHRT: ARMIJA REPUBLIKE BIH NIJE "TAKOZVANA", VEĆ MEĐUNARODNO PRIZNATA VOJNA FORMACIJA
Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 12. Jun 2021. 16:06:32


Predsjednik Udruženje Žrtava i svjedoka genocida, Murat Tahirović, uputio je pismo Javnom servisu BHRT od kojih zahtjeva demant i javno izvinjenje zbog nazivanja Armije Republike Bosne i Hercegovine, "takozvanom”:

- Zahtijevamo od Vas da uputite javno izvinjenje zbog nazivanja Armije Republike BiH "takozvanom Armijom Bosne i Hercegovine" u Vijestima BHRT-a, emitovanim 11.06.2021. godine u 14.00 sati.
Armija Republike BiH nije "takozvana" već regularna vojna formacija međunarodno priznate Republike Bosne i Hercegovine.

To potvrđuje i odluka iz 2006. godine o formiranju Oružanih snaga BiH, kojom je definisano postojanje tri vojna puka od kojih po jedan baštini tradiciju vojnih formacija nastalih iz Oružanih snaga FBiH i RS, jedan od tri puka baštini tradiciju Armije RBiH. Svako nepoštivanje navedene odluke je kršenje zakona.

Uvrede prema građanima koji su bili ili jesu pripadnici Armije RBiH odnosno drugog puka OSBiH su nedopustive.

Javni radiotelevizijski servis Bosne i Hercegovine, koji plaćaju građani ove zemlje odgovara javnosti za svoje djelovanje, te zahtijevamo da uputite javno izvinjenje i demant navedene informacije.
U protivnom ćemo biti prisiljeni preduzeti zakonom predviđene mjere u cilju zaštite prava građana, pripadnika Armije BiH, piše u pismu koje je potpisao predsjednik Murat Tahirović!