ASOCIJACIJA MLADIH SDA BIH OSUĐUJE ŠIRENJE NACIONALNE NETRPELJIVOSTI I MRŽNJE NA DRUŠTVENIM MREŽAMA!
Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 09. Jun 2021. 19:06:10


Nakon što smo, jučer poslije presude, objavili fotografiju koja ilustrativno prikazuje zločinca Ratka Mladića koji je osuđen na doživotnu kaznu zatvora zbog brojnih zločina, uključujući i najteži zločin - zločin genocida, u inboks naših službenih stranica na socijalnim mrežama smo zaprimili ogroman broj prijetećih poruka, kao i poruka koje u sebi sadrže najteži oblik govora mržnje.

Ovim putem Asocijacija mladih SDA najdublje osuđuje govor mržnje upućen prema našim članovima, aktivistima i simpatizerima, te pozivamo nadležne institucije, na čelu sa Tužilaštvom BiH da promptno reaguju i poduzmu sve potrebne radnje kako se sa ovih poruka ne bi prešlo na djela.

Pozivamo sve nosioce političkih funkcija na svim nivoima koji dolaze iz manjeg BiH entiteta da ne podstrekuju ovakvo djelovanje i ozbiljno ugrožavanje sigurnosti građanki i građana naše domovine. Također, pozivamo sve političke subjekte, podmlatke političkih stranaka, pojedince, medije i nevladine organizacije da osude najteži oblik govora mržnje i prijeteće poruke upućene Asocijaciji mladih SDA, barem djelimično brzo kao u slučaju nekih drugih pojedinaca.