"SALAM ALAYKUM AL-AQSA": PODRŠKA IZ SARAJEVA ZA NAROD PALESTINE
Autor: Anadolu Agency (AA)
Objavljeno: 10. May 2021. 15:05:27


U Sarajevu, glavnom gradu Bosne i Hercegovine, sinoć se na jednom od led ekrana mogla vidjeti poruka "Salam alaykum Al-Aqsa", u znak podrške Palestincima koji su ponovo izloženi nasilju izraelske policije, javlja Anadolu Agency (AA).

Simbolična poruka podrške palestinskom narodu upućena je u organizaciji Unije internacionalnih demokrata Bosne i Hercegovine (UID).

Tako je na led ekranu na Skenderiji (Dom mladih) istaknuta poruka "Salam alaykum Al-Aqsa - Sarajevo".

"Naša braća Palestinci su danima u našim molitvama. Čovjeku teško pada kada nije u mogućnosti da nešto uradi. Zbog toga smo na ovaj način odlučili poslati poruku podrške iz Sarajeva", kazala je predsjednica UID-a Emina Šećerović Kasli.

Posljednjih dana kvart Sheikh Jarrah u Istočnom Al-Qudsu (Istočnom Jerusalemu) poprište je sukoba Palestinaca i izraelskih snaga.

Palestinski Crveni polumjesec objavio je ranije da je broj povrijeđenih u izraelskom napadu izvedenom u petak u džamiji Al-Aksa, na kapiji Damask u Starom gradu i u distriktu Sheikh Jarrah u Istočnom Al-Qudsu veći od 200. Povrijeđenih je bilo na desetine i u subotu, kao i u nedjelju naveče, prema zadnjim informacijama jutros je povrijeđeno još najmanje 10 osoba.