CIKOTIĆ O "NON PAPERU": ONI KOJI SU MISLILI POCIJEPATI I PODIJELITI BIH JOŠ UVIJEK NISU ODUSTALI
Autor: Anadolu Agency (AA)
Objavljeno: 17. Apr 2021. 14:04:45
Ministar Selmo Cikotić: Mislim da je dovoljno iskustva i mudrosti iza nas da se ta ideja ozbiljno ne razmatra (Foto: Elman Omić - Anadolu Agency)


Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Selmo Cikotić je komentarišući "non paper", koji govori o idejama razgradnje BiH, izjavio kako smatra da svako ozbiljno razmatranje takvih ideja proizvodi gubitke na svim stranama, javlja Anadolu Agency (AA).

Cikotić je kazao novinaru AA kako je papir dobio previše pažnje, ali da ideja u njemu sadržana nikako nije za potcijeniti.

Rekao je kako su to ideje koje su bile prisutne i prije tri decenije, na početku rata te da oni koji su mislili da pocijepaju i podijele BiH još uvijek nisu odustali.

"Međutim, mislim da je dovoljno iskustva i mudrosti iza nas da se ta ideja ozbiljno ne razmatra. Zato što ozbiljno razmatranje te ideje proizvodi gubitke na svim stranama, a ja mislim da to ne treba", poručio je Cikotić.

Na kraju je dodao kako "oni koji se brinu o budućnosti BiH sada se ne brinu o opasnosti od te ideje kao što su se možda brinuli prije 28 ili 29 godina".