Telegram sućuti Bošnjačko-američke nacionale asocijacije
BANA: GENERALE, PAMTIT ĆEMO TE PO TVOJOJ PLEMENITOSTI, DOBROTI I VELIKOJ HRABROSTI
Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 09. Apr 2021. 15:04:01


Porodici generala Jovana Divjaka
Generalima i oficirima Armije Republike Bosne i Hercegovine
Veteranima Armije Republike Bosne i Hercegovine
Patriotama, građanima Sarajeva i Republike Bosne i Hercegovine

Poštovani,

Članove Bošnjačko-američke nacionale asocijacije (BANA) duboko je potresla i rastužila vijest o smrti Generala Armije RBiH Jovana Divjaka (1937 – 2021), koji je upamćen iz vremena srpsko-crnogorske agresije na Republiku Bosnu i Hercegovinu i okupacije glavnog grada, kada je kao visokorangirani oficir JNA, stao u odbranu građana glavnog grada, i dao nemjerljiv doprinos u odbrani Sarajeva i u borbi za nezavisnost i suverenitet države Bosne i Hercegovine.

Do posljednjeg daha ostao je čvrstog karaktera, dosljedan visokih ljudskih i moralnih principa, što je i nakon agresije kao osnivač i izvršni direktor Udruženja ‘Obrazovanje gradi Bosnu i Hercegovinu’, nastojao da prenese na mlade.

Hvala Ti, Generale, za sve što si učinio za Sarajevo, Bosnu i Hercegovinu, i sve one koji vole svoju domovinu Bosnu i najljepši grad. 
Počivao u miru i lahka Ti zemlja bosanska!
Generale, pamtit ćemo te po tvojoj plemenitosti, dobroti i velikoj hrabrosti kada si stao uz nevin i nenaružan narod i državu RBiH.
Bošnjačko-američka nacionala asocijacija upućuje iskrenu sućut, porodici Divjak, prijateljima, svim pripadnicama Armije RBiH i patriotama Bosne.