Reagovanje na prijetnje premijera Krivokapića
KRIVOKAPIĆU, NEMOJTE DA PRIJETITE SA POZICIJE MOĆI
Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 08. Apr 2021. 15:04:37
Obraćam Vam se kao građanka Crne Gore jer nije ljudski šutjeti na Vaše otvorene prijetnje sa pozicije premijera Crne Gore.


Gospodine Krivokapiću,
Obraćam Vam se kao građanka Crne Gore jer nije ljudski šutjeti na Vaše otvorene prijetnje sa pozicije premijera Crne Gore. Da budem jasna-, osuđujem svaki vid nasilja prema bilo kome i bilo kada. Nemojte da prijetite sa pozicije moći, nije u duhu vjere na koju se toliko pozivate, jer Vi ne propuštate priliku da javno kao premijer naglasite da ste vjernik. Napisaste da kao otac nećete zaboraviti suze Vaše ćerke i ja Vam vjerujem.

Evo da Vam kažem javno što ja neću Vama zaboraviti:
• Neću Vam kao majka i otac mome djetetu zaboraviti što nam Vaše politikanstvo donese strah, suze i prezir, zbog imena jer ja pripadam vjeri onih "koji smrde na loj, lažni su ljudi nepostojeće vjere"!
• Neću Vam zaboraviti da ste brzo obesmislili obećanja o luksuznim kolima pa je Vaša ćerka danas u luksuznom službenom vozilu, štićena ličnost, a moj sin kući bez posla i kola!
• Neću Vam zaboraviti da me u doba Vašeg vladanja zovu fašistom, poturicom i nekrstom i pokazuju put da selim za Bosnu ili Tursku!
• Neću Vam zaboraviti da ste pristali da budete premijer Crne Gore i ako da ste se Vi pitali država ne bi postojala po Vašem sopstvenom priznanju!
• Neću Vam zaboraviti što marginalizujete i diskriminišete manjine, gušite javnu riječ i slobodu kretanja svih koji ne misle kao Vi i Vaši sljedbenici!
• Neću Vam zaboraviti što se obraćate u svojim javnim nastupima samo svom narodu ("braćo i sestre") a ne građanima i građankama svih vjera i nacija u Crnoj Gori!

Kao Crnogorka na Vašu javnu prijetnju odgovaram Vama vjerujem poznatim citatom: "Svoju sam zaždio svijeću. Predati se ne mogu i neću. Imaju pravo da me ubiju, nemaju pravo da mi sude."
Dakle, gospodine Krivokapiću, i ja sam svoju sam zaždila svijeću… jer mi basta, a Vi činite što Vam basta i priliči ljudski, politički, vjerski!, - napisala je u reagiranju Aida Petrović, građanska i mirovna aktivistkinja.