RAFET HUSOVIĆ PRESELIO NA AHIRET
Autor: B.net
Objavljeno: 09. Mar 2021. 22:03:12
RAFET HUSOVIĆ (1964 - 2021)


Donedavni predsjednik Bošnjačke stranke i nekadašnji potpredsjednik Vlade CG Rafet Husović preminuo je danas u 57. godini, nakon kraće bolesti.

Vijest o njegovoj smrti objavio je reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat Fejzić, a potvrđena je i na Facebook stranici BS.

Husović je rođen 2. aprila 1964. godine, u Rožajama. Osnovnu i srednju školu završio je u Rožajama. Diplomirao je na Prirodno – matematičkom fakultetu u Prištini. Bio je oženjen i imao četvoro djece.

Bio je član Stranke Demokratske Akcije (SDA). Jedan je od osnivača partije Bošnjačko – muslimanski savez (BMS) čiji je primarni, strateški cilj bio da objedini bošnjačke političke stranke u jednu respektabilnu političku partiju.

Svojim angažovanjem i autoritetom dao je značajan doprinos objedinjavanju političkih partija bošnjačkog naroda u jedinstvenu partiju – Bošnjačka stranka.

Za predsjednika Bošnjačke stranke izabran je na osnivačkoj skupštini stranke 2006. godine, što je jednoglasno potvrđeno i na kongresu Bošnjačke stranke.

Na II kongresu Bošnjačke stranke 2011. godine ponovo je izabran za predsjednika BS.

Obavljao je funkciju ministra bez portfelja od 2009. do 2012. godine. Nakon parlamentarnih izbora 2012. godine, izabran je za potpredsjednika Vlade za regionalni razvoj.

Na III kongresu Bošnjačke stranke 2015. godine ponovo je izabran za predsjednika BS.

Funkciju potpredsjednika Vlade za regionalni razvoj obnašao je i u periodu od 2016. do 2020.

“Bio je čovjek posebne vrijednosti, čija je obzirnost, plemenitost, ljubav, posvećenost opštem dobru bila bogatstvo koje ga je izdvajalo. Do posljednjeg dana svog života bio je posvećen ideji prosperiteta Bošnjačke stranke, napretka cjelokupnog društva i građanske Crne Gore”, naveli su u Bošnjačkoj stranci.

Kako su istakli, dao je nemjerljiv doprinos partijskim uspjesima, kao i značajnim državnim, istorijskim procesima.

“Svojim bogatim iskustvom znao je kako da i u politici prevaziđe naizgled nepremostive razlike”, dodali su u toj partiji.

Husović će biti sahranjen u Rožajama, objavio je portal cdm.me.