"NAŠA Inicijativa": 2. marta 2021. godine s početkom u 12:00 sati ispred hotela "Grand" u Prištini
UTORAK U PRIŠTINI: PROTEST PROTIV UZURPACIJE ZAGARANTOVANIH MJESTA U PARLAMENTU KOSOVA
Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 01. Mar 2021. 20:03:47


"NAŠA" Inicijativa organizuje mirni građanski protest PROTIV UZURPACIJE ZAGARANTIRANIH MJESTA kao rezultat nedemokratskog izbornog procesa i manipulacijom glasova nevećinskih zajednica na zadnjim vanrednim parlamentarnim izborima 14. februara 2021. godine.

Ovim protestnim maršem želimo izraziti svoje nezadovoljstvo kao nevećinska zajednica i zaštititi svoja prava koja su nam zagarantirana Ustavom. Također ćemo pozvati sve domaće i strane institucije da reagiraju i preuzmu sve odgovarajuće mjere kako bi se pokrenula istraga o podignutim navodima.

Protest će se održati u utorak, 2. marta 2021. godine s početkom u 12:00 sati u Prištini.

Okupljanje i početak protesta je ispred hotela "Grand". Marš se nastavlja prema trgovima: Zahir Pajaziti; Majka Tereza i Skenderbeg. Krajna tačka marša je ispred Skupštine Kosova, sa tog mjesta poslat ćemo jasnu poruku institucijama da reaguju.

Pozivamo sve građane i građanke iz nevećinske zajednica a i organizacije civilnog društva da nam se pridruže u gore navedenom vremenu i na određenom mjestu, kako bi svi zajedno podigli glas nezadovoljstva.

Molimo sve prisutne da poštuju mjere zaštitite od COVID-19 (obavezna socijalna distanca i zaštitne maske). Zbog epidemiološke situacije broj učesnika na ovom mirnom protestu je ograničen i ne smije biti iznad 50 osoba.