SARAJEVO: ANTIDAYTON POKRET OBILJEŽAVA DAN NEZAVISNOSTI RBIH
Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 28. Feb 2021. 18:02:16


AntiDayton pokret za ovu godinu na Dan nezavisnosti RBiH za 1. mart, osigurao je nekoliko aktivnosti te pozivaju da se pridružite njihovim aktivnostima.

U ponedjeljak, 1. marta za Dan nezavisnosti, ispred katedrale u Sarajevu AntiDayton pokret će podijeliti 300 kolača u obliku ljiljana. Kolači će biti besplatni i dijelit će se građanima u prolazu s početkom u 13:00 sati.

Istovremeno ćemo uručiti Zahvalnicu gospodinu Irfanu Ajanoviću kao jednom od najzaslužnijih ljudi za ostvarenje referenduma za 1. mart 1992. godine. Njegova historijska reakcija u Skupštini RBiH je bila presudna za današnju nezavisnost naše zemlje.

Takođe, od jutra 1. marta, tramvajske stanice od Skenderije pa preko Vijećnice do Predsjedništva BiH, bit će ukrašene zastavicama sa ljiljanima...

Takođe od nedjelje, na reklamnom video zidu na Sara centru na Ilidži bit će puštena cjelodnevna reklamna čestitka sa ljiljanima građanima Sarajeva povodom 1. marta Dana nezavisnosti.

Pozivamo vas da dođete u 13:00 sati ispred katedrale u centru Sarajeva i obilježite s nama 1. mart te preuzmete svoj kolač u obliku ljiljana, istakao je lider AntiDayton pokret Nihad Aličković.