Detroit, SAD: Nova pjesma i videospot
MERAKSOUL VAM ŠALJE "LJUBAV"
Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 07. Jan 2021. 13:01:34


Novi singl grupe MerakSoul “Ljubav” je ugledao svjetla socijalnih medija baš zadnjega dana 2020. godine i, uz pomoć ljudi koji su prepoznali kvalitet ove pjesme, već se vrti na nekoliko radio stanica u Bosni i Hercegovini i regiji.

Video spot za “Ljubav” je rađen na više lokacija u gradu Detroitu i njegovoj okolini, posebice na otoku Belle Isle, koji služi i kao gradski park. Ova pjesma energičnog tempa, kao i sam video spot, promovišu ljubav, solidarnost, pozitivnost, ono čega nam je možda svima falilo u prošloj godini.

Tekst za “Ljubav” pisao je Haris Kajtazović, ranije poznat regionalnoj publici po svom radu s bendom Valter, na muziku koju je komponovao i aranžirao Nermin Selmanović. MerakSoul je spoj nekadašnjih članova dvaju grupa: sarajevske grupe Axa (kasnije Ingray, a to su Nermin i Adisa Selmanović), te pop-rock grupe Valter (Haris Kajtazović, Elvis Babačić i Edis Kapić). Basista MerakSoul-a, James Simonson, je pobjednik prestižnih Grammy i DMA nagrada. James inače svira bas gitaru i kontrabas u detroitskoj filharmoniji već dugi niz godina a radio je sa velikanima poput Andrea Bocellija i Bettye LaVette.