Premijerno prikazan video spot, večeras u 21h online koncert
"KADIJA" ELDINA HUSEINBEGOVIĆA OSVAJA PUBLIKU
Autor: Dževad Ibišević
Objavljeno: 26. Dec 2020. 20:12:39


Ime sa vrha estradne scene, Eldin Huseinbegović, ujedno jedan od najboljih i najuspješnih bosanskih kantautora i šire u balkanskom regionu, danas je obradovao slušaoce njegovih balada. Putem YouTube kanala premijerno je pustio već najavljivani video spot svoje nove melodije "Kadija". U vrlo kratkom vremenu nakon premijernog puštanja, spot je pregledalo nekoliko hiljada ljubitelja Eldinovih pjesama.

- Pratićemo "trending" ove pjesme u srcima i dušama slušalaca i nadamo se da će tu zauzeti visoko mjesto i u svima nama probuditi makar trun dobra, napisao je na svome Facebook profilu Eldin Huseinbegović.

On u daljem postu pojašnjava kako je nastala pjesma "Kadija":
- Kako vrijeme prolazi i čovjek biva bliži svom utoku nego izvoru mijenja se i pogled na zivot i sve ono što nas okružuje. Vrlo često prosijem svoj život i postupke i na ono što ostane na vrhu nekada ne mogu biti ponosan. Pjesma "Kadija" je nastala u jednom takvom razgovoru sa samim sobom. U njoj sam pobrojao neke crtice iz života i postavio ih sebi kao zadaću u naredni period jer sve je blizi dan kad nam valja stati pred dragog Boga pa se valja i spremiti, istako je on.

Eldin je za danas u 21 sat po europskom vremenu najavio online koncert koji možete pratitu putem njegovog profila klikom OVDJE.