Potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine
MILAN DUNOVIĆ: DANAS JE RUSIJI REČENO HISTORIJSKO NE!
Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 15. Dec 2020. 15:12:31
MILAN DUNOVIĆ: Biću vrlo jasan: Evropski i NATO put Bosne i Hercegovine neće niko zaustaviti. Ruska politika prema Bosni i Hercegovini, te anemičnost pojedinih stranaka iz BiH koji takvu politiku podržavaju, doživljava jasan diplomatski debakl. Danas je Rusiji rečeno historijsko NE!


Potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine, Milan Dunović reagovao je na dešavanja u vezi sa posjetom ministra vanjskih poslova Ruske Federacije.

- „Biću vrlo jasan: Evropski i NATO put Bosne i Hercegovine neće niko zaustaviti. Ruska politika prema Bosni i Hercegovini, te anemičnost pojedinih stranaka iz BiH koji takvu politiku podržavaju, doživljava jasan diplomatski debakl. Danas je Rusiji rečeno historijsko NE!

Ne podjelama, ne politikama razdvajanja, ne politikama negiranja institucija BiH i politikama "neutralnosti".

Možda smo mala država, a li smo na nju ponosni i sigurno smo odlučni da je branimo, poštujemo i svim građanima omogućimo sigurnu budućnost. Potpuno podržavam državnički potez članova Predsjedništva BiH, Željka Komšića i Šefika Džaferovića, a siguran sam da su uz njih i građani BiH“, izjavio je potpredsjednik FBiH Dunović.