JERLAGIĆ (SBIH): ZAŠTO GLASATI ZA KOALICIJU ZA MOSTAR 2020?
Autor: Vijesti.ba
Objavljeno: 15. Dec 2020. 01:12:55


Predsjednik Stranke za BiH Amer Jerlagić obratio se građanima Mostara uoči nedjeljnih lokalnih izbora. Njegovo obraćanje prenosimo u nastavku:

Poštovane Mostarke i Mostarci,
Do historijskih izbora u gradu Mostaru ostalo je manje od sedam dana. Dvanaest godina u Mostaru nije bilo demokratije i osnovnog građanskog prava građana u civiliziranim demokratskim društvima da biraju i da budu birani.

Pred Vama će biti izbor da izaberete između onih koji predstavljaju patriotske, probosanske, državničke snage, onih koji se bore za zajednički život u Mostaru, za grad Mostar bez granica i podjela, za grad bez mržnje i netrpeljivosti, za grad prosperiteta. To su časni ljudi na listama Koalicije za Mostar 2020. I onih koji Vas vraćaju u devedesete sa retrogradnim politikama, politikama podjela, politikama veličanja ratnih zločinaca, prevaziđenim politikama nacionalizma i šovinizma.

Nažalost te politike ovih dana dobivaju podršku i od predsjednika susjedne Hrvatske. Puna su im usta ''proeuropskog puta'', a politika im je na nivou sjevernokorejske politike.

Budućnost grada Mostara nije u onima koji veličaju ratne zločince i osobe presuđene za Udruženi zločinački poduhvat, stvarajući od njih žrtve i ''uznike''. Takvi Vas svjesno lažu i obmanjuju samo za svoju blagodet.

Ne možemo govoriti o putu ka Evropskoj uniji, a veličati ratne zločince. Zamislite odnose u EU između Njemačke, Francuske i Poljske, a da Njemačka kojim slučajem veliča naciste. Naravno, to je nezamislivo!!!

Pozivam i predstavnike Koalicije iz BH bloka da se slično njihovim kolegama u Brčko Distriktu BiH izdignu iznad lokalnog prepucavanja i da shvate odsudnost historijskog trenutka i da sutra ne ponesu teret hipoteke politike koja nije prepoznala šta znači probosansko – hercegovačko jedinstvo u gradu Mostaru i samo zbog toga pokloni pobjedu onima koji ne žele jedinstven Mostar, nego prave podjele na ''stolne'' i ''nestolne'' gradove.

Budućnost grada Mostara je na onima koji se bore za istinu i pravdu, kao i na onima koji su spremni prihvatiti bolnu istinu i na toj istini graditi suživot u ljepšem, boljem i prosperitetnijem Mostaru.

Poštovane Mostarke i Mostarci, izađite na ove izbore. Ne dozvolite da Vam kažu kako Vaš glas nije bitan, kako se sve unaprijed zna.

Vaš glas je izuzetno bitan i od Vas zavisi da li će najljepšim gradom vladati svjetlost ili će nas ovi što veličaju ratne zločince ponovo vraćati u tamu devedesetih godina prošlog vijeka.

Pozivam sve Mostarce širom svijeta da im ne bude teško da odvoje koji minut svog vremena i poklone ga svome gradu.

Glasajte za Koaliciju za Mostar 2020 i njene predstavnike na svim listama i dajte šansu da gradu Mostaru vratimo davno izgubljeni sjaj.