PODRŠKA STRANKE ZA BOSNU I HERCEGOVINU KANDIDATU ZA NAČELNIKA NOVOG TRAVNIKA – GENERALA REFIKU LENDI
Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 09. Nov 2020. 16:11:21


Stranka za Bosnu i Hercegovinu na čelu sa predsjednikom Amerom Jerlagićem daje podršku kandidatu za načelnika Novog Travnika generalu Refiku Lendi zbog zajedničkih ciljeva koje istinski gradimo.
Kampanja Stranke za Bosnu i Hercegovinu na ovim lokalnim izborima se vodi principima da ćemo podržati sve ono što je dobro, a da ćemo konstruktivnom i dobronamjernom kritikom pokušati mijenjati stvari na bolje. Takav primjer je i ova podrška generalu Lendi.
Stranka za Bosnu i Hercegovinu u Srednjebosanskom kantonu zajedno sa SDA i A-SDA ima zajedničkog kandidata za načelnika i listu za općinsko vijeće u Jajcu i ovaj vid podrške je nastavak podrške onima koji se bore za istinske vrijednosti građanske Bosne i Hercegovine, a protiv onih politika koje podržavaju lažne, cinične i licemjerne podrške u borbi protiv tzv. "islamskog terorizma".

Vrijednosti građanske Bosne i Hercegovine su iznad podjela u etnonacionalne torove i tri nacionalana entiteta u koje nas žele ugurati pojedine politike koje su naprasno izmislile borbu protiv tzv. ''islamskog terorizma'' i lažiranjem istorije žele praviti žtrvu od dželata.

Današnji datum je i simbolika, jer na današnji dan prije tačno 27 godina je srušen Stari most u Mostaru. Simbol otpora građana Mostara protiv onih koji su vodeći tzv. Herceg Bosnu osuđeni za UZP na 111 godina zatvora.

Takve politike nikada neće imati saveznika u Stranci za BiH, piše u saopćenju Amer Jerlagić, predsjednik Stranke za BiH.