MIRSAD DURATOVIĆ - "POKRET ZA PRIJEDOR": ZA JEDNAKOST I RAVNOPRAVNOST
Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 29. Oct 2020. 19:10:23

Mirsad Duratović, kandidat Demokratske fronte BiH i nosilac liste "Pokret za Prijedor":

Grad Prijedor u ovom momentu ne može se pohvaliti epitetom “društveno jednake sredine” prvenstveno zbog odnosa Gradske uprave prema povratnicima, Bošnjacima i Hrvatima, u naš grad.

Postići društvenu jednakost znači, između ostalog, osigurati jednak i fer pristup budžetu i javno finansiran pristup svim javnim uslugama. Sve to ne smije zavisiti od nacionalne pripadnosti, političkog ubjeđenja ili stranačke članske karte.

Društvena nejednakost povratnika ogleda se u nekoliko bitnih segmenata a prije svega u raspodjeli budžetskih sredstava, zapošljavanju u Gradskoj upravi, javnim preduzećima i institucijama, izgradnji infrastrukturnih objekata, obilježavanju stradanja Bošnjaka i Hrvata u period 1992.-1995.

Prvenstveni cilj POKRETA bit će brisanje svih oblika društvene nejednakosti-diskriminacije povratnika u Prijedoru. Ako smo svi Prijedorčani i jednaki u obavezama prema Gradskoj upravi, onda mora postojati i jednakost u ostvarivanju prava od strane Gradske uprave. Samo lokalne zajednice u kojima postoji jednakost i ravnopravnost mogu ići putem napretka i prosperiteta.
PRIJEDOR JE I NAŠ!