Novi video Almira Ajanovića
LAGANIM KORAKOM
Autor: Eset Muračević
Objavljeno: 29. Oct 2020. 14:10:39

Almir Ajanović: Muzika je moj život


U ekipu brojnih Vogošćana koji su se sa uspjehom otisnuli u nemirne estradne vode uključio se i Almir Ajanović koji je 2004. godine, nakon što je iza sebe ostavio rad u grupi "Staklena zvona", svojim debi albumom "Moja duša bosanska" iskazao svoje vokalne kvalitete te se, uspješno, upustio u građenje solo karijere. Sa nekim od pjesama kao što su "Odlazi", "Ako umrem mlad", "Sarajevo", "Sve što sada želim" i drugim zauzimao je visoka mjesta na top listama zabavne muzike tako da se nije žurio sa snimanjem novih pjesama. Kako sam voli reći nije htio da uspjeh bilo koje od pjesama sputava novim snimcima.

Naravno, sve ove godine Almir nije mirovao. Ostvarivao je zapažene festivalske nastupe na Bihaćkom, Novopazarskom festivalu i BH radijskom festivalu, a iskazao se i u autorskom i producentskom radu. Jedna od njegovih pjesama predstavljala je našu zemlju na „Eurosongu“.

Nakon pjesme “Bio sam ti drag” koja je svoju ekranizaciju dobila u aprilu ove godine, Almir Ajanović objavio je novi artwork za pjesmu "Laganim korakom". Pjesma i video klip na nju snimani su u okviru njegove produkcije „Tempo“. Almir potpisuje muziku i tekst.

- Mjere vezane za suzbijanje pandemije Koronavirusa sprečavaju nas da budemo u živom kontaktu sa publikom, kaže Almir Ajanović. Vjerujem da ću i ovako, putem društvenih mreža, obradovati one koji prate moj rad. Pandemija jeste tu. No život ne smije stati. Trebamo raditi ono što najbolje znamo. Muzika je moj život i zašto nešto što sam volim ne podijeliti sa drugima.