LEJLA FILIPOVIĆ: OBOGATIĆEMO KLJUČ I KLJUČKA SELA DJEČJIM IGRALIŠTIMA
Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 27. Oct 2020. 18:10:45


Nezavisni blok Ključ kao poseban prioritet u vrijeme alarmantnog odlaska mladih iz Unsko-sanskog kantona vidi brigu o djeci i poboljšanje uslova za podizanje djece u općini Ključ.

Zbog toga će poseban naglasak na svoje djelovanje u Općinskom vijeću staviti na pro-natalitetnu politiku i podršku porodiljama i porodicama sa malom djecom.

Uz populacijske mjere iz programa Nezavisnog bloka kojima se mladi potiču na zasnivanje porodice i garantuje im se socijalna sigurnost, naši vijećnici će se u Ključu posvetiti i konkretnim rješenjima koja je lako provesti bez velikih troškova i u jako kratkom roku, a koja do sad nisu bila urađena.
„Građani žele igrališta za djecu, žele sadržaje. Za porodicu nije dovoljno imati samo krov nad glavom i hranu za djecu, potrebno je učiniti Ključ mjestom prijatnim za život.

Nezavisni blok obećava da će djeca u Ključu dobiti igrališta, i to ne samo u Ključu nego i seoskim mjesnim zajednicama jer sva djeca zaslužuju jednaku brigu“, poručuje Lejla Filipović, nositeljica liste Nezavisnog bloka na lokalnim izborima u općini Ključ.