ŠEPIĆ: MORAJU OTIĆI I TADIĆ I DEBEVEC I MEHMEDAGIĆ I ONI KOJI SU IH POSTAVLJALI
Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 14. Sep 2020. 12:09:46


Nezavisni blok izražava svoje zgražavanje nad očitim zloupotrebama pravosudnih i obavještajnih institucija i njihovim potpunim stavljanjem u funkciju privatnih političkih obračuna.

Ovakva transparentna privatizacija institucija Bosne i Hercegovine nije viđena ni u jednoj modernoj zemlji i očigledno je da dosadašnjim reformama nije postignut napredak.

Zloupotrebe položaja glavne državne tužiteljice Gordane Tadić i njen selektivan pristup predmetima su već odavno dokumentovani, skandali oko spornog dvojnog državljanstva predsjednika Suda BiH Ranka Debevca i upitne naobrazbe šefa OSA-e Osmana Mehmedagića - Osmice su se pretvorili u cirkus i postavlja se pitanje da li ove osobe i institucije rade išta drugo osim što se bave samima sobom i međusobnim optužbama.

Ono što je još gore jeste da se sve optužbe koje jedni drugima upućuju čine osnovanim i pokazuju kako niko od njih nije čist i ispravan.

Zahtjevi za smjenama pojedinih nosioca funkcija neće donijeti ništa novo jer sve čemu svjedočimo ukazuje kako je cijeli sistem korumpiran i toksičan do nepopravljivosti.

U zadnje vrijeme se dešava jedno takmičenje u zloupotrebi institucija ove države koje dokazuje kako nam trebaju temeljite reforme prema jasnim preporukama koje smo dobili iz EU.

„Nije dovoljno samo smijeniti Gordanu Tadić ili Osmicu, sve što su u međusobnim napadima iznijeli u javnost jasno pokazuje kako moraju otići i Tadićka i Debevec i Osmica, i to zajedno sa onima koji su ih postavili“, kazao je predsjednik Nezavisnog bloka Senad Šepić.