U PLJEVLJIMA NAPADNUTA DVA BOŠNJAKA, U BERANAMA KAMENOVANA VAKUFSKA KUĆA
Autor: B.net
Objavljeno: 01. Sep 2020. 21:09:05

Četnička orgijanja u Pljevljima


SELTE SE DOAVDE, TURCI: U Pljevljima su juče pripadnici opozicionih partija slavili pobjedu na parlamentarnim izborima tako što su demolirali više objekata čiji su vlasnici građani islamske vjeroispovijesti, a dva muškarca islamske vjeroispovijesti su napadnuta. Riječ je o bivšem članu Bošnjačke stranke E. P. i njegovom ocu, koji su napadnuti dok su sjedjeli u jednom kafiću u Pljevljima.

- Vi ne znate šta se ovdje dešava i kakva je situacija. Sve podsjeća na devedesete. Zato pozivam državu i nadležne organe da pod hitno reaguju i preduzmu nešto kako bi zaštitili sve nas, sve moje sugrađane koji dijele našu sudbinu - kazao je za Pobjedu E. P.

On je ispričao da je sa ocem sjedio u jednom lokalu kada se zaustavio automobil iz kog su izašle tri muške osobe i nasrnule na njih.

- Ja sam pao na pločnik i zadobio lakše povrede, oca su odbranili čaršijski momci koji su priskočili u pomoć. Govorili su nam da nas neće više biti ovdje. Nakon toga pruženaje medicinska pomoć, gdje su ustanovljene lakše tjelesne povrede. Sinoć nijesmo oka sklopili, u ulici gdje je stanovništvo islamske vjeroispovijesti slušali smo cijelu noć povike „Selite se odavde“ , „Turci“ - ispričao je E. P.

On je dodao da je ovo četvrti napad na njega, te da je prethodno imao napade od učesnika litija u tom gradu. O ovom događaju je obaviještena policija i tužilaštvo u Pljevljima.U BERANAMA KAMENOVANA VAKUFSKA KUĆA: Vakufska kuća u Beranama kamenovana je dva puta u utorak- prvi put u zoru, a drugo put oko 14 sati

Kako je Pobjedi ispričao jedan od očevidaca kamenovanja pripadnici prosrpske opcije slavili su izborni rezultat u obližnjem lokalu "Greta" i kamenjem iflašama gađali Vakufsku kuću.

Oštećenje na objektu nije veliko, a slučaj je prijavljen policiji.

Vakufska kuća je jenda od najstarijih građevina u Beranama, na tabli, na njoj, staroturskim pismom i jezikom bila je upisana hiljadu tristota godina po hidžri, odnosno 1883., objavio je portal pobjeda.me.