AMBASADOR MAKAREVIĆ: NORVEŠKA NASTAVLJA PRUŽATI FINANSIJSKU POMOĆ BIH
Autor: B.net
Objavljeno: 14. Aug 2020. 21:08:06


Kraljevina Norveška povećava svoju razvojnu pomoć za 20 milijuna norveških kruna civilnom društvu zapadnog Balkana radi daljnjeg jačanja medijskih sloboda i borbe protiv nasilja u obitelji i roda.

Opći cilj norveške podrške zapadnom Balkanu je doprinos društvenom i ekonomskom razvoju i vladavini zakona na ovom prostoru. Aktualna pandemija COVID-19 izaziva provođenje tekućih reformi. Norveško finansiranje dostupno je za Albaniju, Bosnu i Hercegovinu, Kosovo, Crnu Goru, Sjevernu Makedoniju i Srbiju. Dio sredstava bit će dodijeljen regionalnim projektima koji uključuju dvije ili više država. Poziv za dostavu prijedloga projekata sada je otvoren za prijave, a sredstva su dostupna putem Balkanskog fonda za demokraciju Njemačkog maršalovog fonda (BTD). Informacije za aplikante dostupne su na web stranici BTD-a.

Ove informacije za Fenu je potvrdio i ambasador BiH u Norveškoj Nedim Makarević. On ističe da je i u razgovoru koje je imao s predstavnicima vlasti u Oslu potvrđeno da će Norveška povećati svoju podršku daljnjem jačanju medijskih sloboda i borbi protiv obiteljskog i rodno zasnovanog nasilja na zapadnom Balkanu.