Sandžak: Novi Pazar
AKADEMIK ZUKORLIĆ URUČIO RJEŠENJE MUFTIJI DUDIĆU O VRAĆANJU JOŠ JEDNOG VAKUFA
Autor: Mesihat.org
Objavljeno: 06. Mar 2020. 13:03:20


Narodni poslanik akademik Muamer Zukorlić, u petak 06.03.2020. godine, u Novom Pazaru, u sjedištu Mešihata Islamske zajednice u Srbiji, uručio je predsjedniku Mešihata muftiji dr. Mevlud ef. Dudiću rješenje o vraćanju drugog dijela vakufa Stara novopazarska banja (Hadži Hurem) koji obuhvata fudbalsko igralište i još nekoliko parcela. Ovim se zaokružuje vraćanje ovog vakufa Islamskoj zajednici koji joj je oduzet 1946. godine.

Tom prilikom, muftija Dudić je uzrazio radost i zahvalnost Gospodaru za ovaj, kako je kazao, dar od Stvoritelja u ovom mubarek džumanskom danu, izražavajući zahvalnost akademiku Zukorliću za trud koji je posvetio vraćanju vakufske imovine, ističući da imamo političare koji rade na vraćanju vakufske imovine, ali nažalost i one koji rade na njenom otimanju.

Uručujući ovo rješenje, akademik Zukorlić je kazao da mu je uručivanje rješenja o vraćanju vakufske imovine najdraža aktivnost u njegovoj trodecenijskoj karijeri. Uz čestitku predsjedniku Mešihata i svim nosiocima odgovornosti u Islamskoj zajednici, akademik Zukorlić je rekao da je ovo treća velika pobjeda na putu vraćanja vakufske imovine, te da je njen značaj veći i zbog činjenice da smo ovih dana imali još jedan talas u pokušaju otimanja vakufa u blizini Arap džamije, što predstavlja znak od Uzvišenog Stvoritelja da je ova Zajednica na pravom putu.

Tom prilikom, narodni poslanik Zukorlić je muftiji Dudiću ćestitao na seriji uvakufljenja koje je ovih dana Islamska zajednica ostvarila, što predstavlja svojesvrstan odgovor onima koji bi da otimaju vakufsku imovinu.