Održan tradicionalni, memorijalni, malonogometni turnir
JEDANAEST ZLATNIH
Autor: Eset Muračević
Objavljeno: 20. Jan 2020. 16:01:51


U znak sjećanja na jedanaest članova Nogometnog kluba „Ozren“ koji su tokom odbrambeno-oslobodilačkog rata u BiH 1992.-1995. gidine poginuli kao pripanci Armije Republike Bosne i Hercegovine, proteklog vikenda, njihove kolege iz kluba, u Sportskoj dvorani Osnovne škole „Porodice efendije Ramić“ u Semizovcu, organizovle su treći, memorijalni, malonogometni turnir „Jedanaest zlatnih“ na kojem su, pored nogometaša „Ozrena“ iz selekcija različitih uzrasta, nastupile i njihove kolege iz ekipa „Željezničar“, SAŠK „Napredak“, „Igman“, „Vrbanjuša“, „UNIS“, „Mladost“, „Olimpik“, „Ilijaš“, „Academica“ i „Dar“. Više od 250 učesnika ovog turnira pokazivalo je svoje fudbalske vještine.

U kategoriji pionira FK „Unis“ iz Vogošće je nakon izvođenja penala savladao ekipu Fudbalske akademije „Academica“ i tako osvojio prvo mjesto.

U seniorskoj konkurenciji, u vrlo zanimljivoj finalnoj utamci FK „Unis“ je savladao ekipu „Željezničara“ te tako postao pobjednik trećeg, memorijlnog, malonogometnog turnira „Jedanaest zlatnih“.

Najboljim ekipama i pojedincima uručeni su prigdni pehari i zahvalnice.

Inače, tokom odbramebneno-oslobodilačkog rata u BiH 1992.-1995.godne, u temelje suverene i nezavisne Bosne i Hercegovne, jedanaest nogometaša „Ozrena“ utkalo je svoje živote. Po jednom od njih Ešefu Pustahiji Eši Sportsko rekreacioni centar u Svrakama dobio je ime, a pored njega poginule i njegove kolege Šefko Kevelj Trumbe, Suad Hegić, Amir Bešlija Lija, Namir Merdan, Šaćir Fejzović, Nedžad Zlatarac, Ferid Zukić, Omer Hido, Idriz Alić i Mirzet Korjenić.