SKANDALOZNO: SDA SANDŽAKA U SJENICI REHABILITOVALA ZLOČINCA KARAĐORĐA
Autor: Asmir Bihorac
Objavljeno: 10. Nov 2019. 12:11:23

Zlikovac Karađorđević dobio ulicu u Sjenici


Podsjetimo se da je 1809. godine pod zapovjedništvom Karađorđa (Crnog Đorđa) počinjen genocid u Sjenici u kojem je 2.500 glava zaklanih Bošnjaka nabijeno na kolac, a kad je kolčeva nestalo, odsječene bošnjačke glave su redane pored puta. Zato, se Sjenica, zbog počinjenog genocida nad Bošnjacima naziva i “prvom Srebrenicom”.

Da li iko razuman može shvatiti zašto se baš u Sjenici još uvijek nalazi ulica pomenutog dželata Karađorđa. Pitaju li se odgovorni kako je Sjeničacima koji žive u toj ulici? Da se, također, podsjetimo da je na vlasti u Sjenici stranka SDA Sandžaka koja je u koaliciji sa SDP-om. SDA Sandžaka je stranka koja se drznula da, u sprezi sa srbijanskim vlastima, 2007. godine udari na jedino legitimnu Islamsku zajednicu u Srbiji i oformi paravjersku tvorevinu sa sjedištem u Beogradu. Predsjednik stranke Ugljanin dok je bio u skupštini Srbije pravio se nijem, dok je bio ministar hvalio je na sva zvona Srbiju, čak je, kako se može vidjeti na jednom video snimku, ‘svetog’ Savu proglašavao svojim pretkom. Međutim, kad je izgubio ministarsku fotelju, počeo je vlastima prijetiti, spominjući mogući dolazak ‘plavih šljemova’. Što se tiče stavova o statusu Sandžaka i njih je svakih par godina mijenjao.

Nestabilnost Ugljanina odražava se i na Bošnjačko nacionalno vijeće (BNV) koje opravdava da sjenička ulica nosi naziv “Karađorđeva”. Radi svega navedenog slobodno možemo kazati da SDA Sandžaka, iako na pasivan način, rehabilituje zločinca Karađorđa, bošnjačkog dželata.


I nakon genocida dali ulicu zločincu