Saopćenje Bošnjačko-američke nacionalne asocijacije
VLASTI SRBIJE I SPC STOJE IZA ORGIJANJA TERORISTIČKOG ČETNIČKOG POKRETA (VIDEO)
Autor: B.net
Objavljeno: 05. Nov 2019. 17:11:48

Anatimuslimanska origijanja četnika


U utorak, 5. novembra 2019., na YouTube kanalu, Facebooku… pojavio se video klip sa četničkog orgijanja koji je priređen u nedjelju, 20. oktobra 2019., u organizaciji Udruženja “Kraljevina Srbija”, kada je održan Četnički sabor u selu Riljac, Trstenik.

Da je pomenuti sabor četnika održan vjerovatno bi javnost bila uskraćena, jer bi o tome događaju znali samo oni koji su bili na njemu i koji podržavaju orgijanja srpskog terorističkog četničkog pokreta i paravojne formacije. Ali objavom video klipa, danas, 5. novembra, i sadržaj pjesme i urlikanja uz gusle, cijela javnost, posebno Bošnjaci nad kojima je izvršen genocid, trebaju im biti jasne namjere članova ovakve zlikovačke srpske terorističke organizacije.

Rad četničkih organizacija, postrojavanja u uniformama i orgijanja, podržavaju srbijanske državne vlasti, isto tako manjeg bh. entiteta koji je nastao na zločinima genocida nad Bošnjacima, u kojima su učestovale i četničke terorističke formacije.

Sobzirom da je skup održan u pomenutom trsteničkom selu, unutar i ispred Srpske pravoslavne crkve pod nadzorom sveštenika Vladimira Trošića, jasno da je iza ovog trorističkog četničkog pokreta stoji i srpska crkva sa svojim sveštenstvom. Poznato je da se SPC nikada nije izvinila za zločine genocida u kojem su učestvovali njeni članovi, koje su upravo popovi ispraćali iz crkvi da čine zločine nad Bošnjacima, kao i rušenju blizu 700 džamija u vremenu srpsko-crnogorske agresije na Bosnu i Hercegovinu.

Orgijanje uz gusle jasno ukazuje na otvorenu mržnju koju velikosrpski nacionalisti šire prema muslimanima Bošnjacima, te veličanje ratnog zločinca Radovana Karadžića koji je pred Tribunalom u Haagu osuđen na doživotnu robiju za genocid, zločine protiv čovječnosti i kršenje zakona i običaja ratovanja.


Orgijanje srpskih neonacista


Ovakav sadržaj stihova pjesme i urlikanje očituje koliko mržnje gaje prema muslimanima Pazara, ali i uopće:

Kad četničko grlo jekne,
u Pazaru bula strekne.
Hajrudine možeš li slanine,
kada ti četnik sa tavana skine.
Ja sam Srbin na čelu mi piše,
košulja mi tamjanom miriše.
Ovo ti je grupica mladića,
koja voli Rašu Karadžića.
Radovane da te nije bilo,
Pola bi se Srba poturčilo.


Bošnjačko-američka nacionalna asocijacija poziva vlasti Srbije da se ograde od ovakvih orgijanja terorističkih četničkih paravojnih formacija, te da pohapse odgovorne vinovnike ovog skupa, sa kojeg su uputili govor mržnje prema muslimanikama i muslimanima, Bošnjacima Novog Pazara, Sandžaka…, te veličanju osuđenog ratnog zločinca.

Ako se državne vlasti ne ograde i odgovorne ne izvedu pred licem pravde, bit će dodatni dokaz da država Srbija, i SPC, stoji iza svih četničkih terorističkih paravojnih formacija i njihovih orgijanja, kao plansko širenje fašističke ideologije u cijelom balkanskom reginu, te da mržnju šire po naredbi iz vrha države i crkve, piše u saopćenju Bošnjačko-američke nacionalne asocijacije.