U STRAZBURU UPRILIČENO DRUŽENJE UGLEDNIH BOŠNJAKA
Autor: SanaPress
Objavljeno: 25. Feb 2019. 14:02:35


U subotu, 23.02.2019. godine, u bošnjačkom džematu u Strazburu upriličeno je bošnjačko druženje na kojem su prisustvovale brojne zvanice iz Francuske, Njemačke, Luxemburga, Bosne i Sandžaka. Predavač iz Sarajeva bio je šef ureda za Bošnjačku dijasporu Mensur ef. Pašalić, iz Njemačke muftija Pašo ef. Fetić, iz Luxemburga potpresjednik BKZ Asmir Bihorac i etnolog Sulejman Aličković, a kao domaćin skupa obratio se i predsjednik IZBF Šefadil Ličina.

Druženje je organizirano povodom jubileja 15 godina ovog džemata, u povodu čega se obratio i predsjednik džemata Edin Grošić koji je govorio o historijatu džemata, njegovim planovima i projektima.Na početku manifestacije Isah ef. Dacić sa polaznicima vjerske pouke izveo je kratak program koji je oduševio sve prisutne. Sala je bila prepuna posjetiteljima i cjelokupni ambijent bio je prelijep.

Skup je bio propraćen sklapanjem novih prijateljstava i poznanstava uglednih Bošnjaka širom dijaspore. Okončan je prikladnom hair dovom i željom da se ovakva druženja i ubuduće nastave.