Sandžak - Kosovo
MEŠIHAT IZ DONIRAO LITERATURU DŽEMATU DOBRUŠA
Autor: SanaPress
Objavljeno: 15. Feb 2019. 18:02:22


Mešihat IZ u Srbiji donirao je kontigent knjiga džematu Dobruša blizu Peći (Kosovo). Naime, preko 250 naslova je donirano u želji da džemat Dobruša napreduje u edukativnom smislu. Direktor Izdavačke kuće El-Kelimeh Malik ef. Nurović je uručio literaturu i poželio da još ovakvih hedija i donacija bude u predstojećem periodu.

”Ispred Mešihata, kao i našeg muftije Mevluda ef. Dudića, posjetili smo džemat Dobruša jer su nam se obratili za donaciju i pomoć. Pomoć ali i donacija se ogledaju u literaturi jer im je to zaista potrebno. Ovo je jedan divan džemat i divno mjesto i zaista im je potrebna literatura za edukaciju njihove omladine ali i džematlija“, izjavio je direktor Izdavačke kuće El-Kelimeh, Malik ef. Nurović.

Sekretar džematskog odbora, Irfan Džogović, ističe da će ovakva hedija od IZ ostaviti traga i uticati na bolju budućnosti mladih.

”Dobili smo veliki broj literature, ovo je vid velike saradnje ali i zadovoljstva naše braće koji ne žele da nas zaborave a ni zapostave. Ovom hedijom, Mešihat IZ je pokazao da brine o svima i da na sve misli. Sada nam je u interesu da naš džemat bude bogatiji i da ga svi posjećuju. Mi smo svi isti ljudi, jedan narod“, dodaje sekretar džematskog odbora Dobruša, Irfan Džogović.

Džamija Dobrušanka je izgrađena 2008. godine, a mnogi iz dijaspore su donirali sredstva u izgradnji pomoćnih objekata koji se nalaze u sklopu džamije kao i parcele za groblje, ali i objekta u sklopu istog. Donator objekta na mezarju pored džamije Dobrušanke je Salih Derviević. Dodaju da bi od izuzetnog značaja bilo da imami posjećuju džemat Dobruša, održe predavanja i međusobno se upoznaju i djeluju jedni na druge. (Zerina Bojadžić, Sana)