ŠTA HOĆE PERSONA NON-GRATA?
Autor: Asmir Bihorac
Objavljeno: 27. Nov 2018. 21:11:49

ASMIR BIHORAC: Jasno je da Nasufović ne stoji sam iza svojih ideja, jer je nesposoban da ih sam kreira. Iza njega stoji nekoliko političkih struja iz Srbije, ali i manjeg entiteta u Bosni (RS), kao i lokalni sandžački političari iz SDP-SDA koalicije. Taj takozvani “referendum” ustvari predstavlja udar na jedinu legitimnu Islamsku zajednicu u Srbiji i Rijaset Islamske zajednice u BiH.


Nakon svega što je preko svoje izdaje uradila grupa odmetnika, besramnog rukovodstva paravjerske tvorevine i nakon što smo pomislili da ne mogu biti crnji nego što su, evo su nas iznenadili novim bezobrazlukom. Beogradski parareis se, uz podršku predstavnika koalicije SDP-SDA, drznuo da traži nekakav “referendum o jedinstvu Islamske zajednice”.

SDA Sandžaka je po hiljaditi put pokazala i dokazala da je daleko od kolosijeka kojim ide ona u Bosni i da ne poštuje Islamsku zajednicu BiH, a jedino pod krovom Rijaseta IZ u BiH može da dođe do nekakvog ujedinjenja zajednica. Nasufović sa svojom grupom izdanjika nema u narodu nikakav autoritet, već je, naprotiv, zbog svoje izdaje veoma omražen i prezren, te kao takav ne može davati nikakve značajne prijedloge i rješenja. S druge strane, Nasufović je zasigurno nepoželjna osoba, persona non-grata, kako u Sandžaku, tako i u dijaspori.

Pitamo se kako neko ko nigdje u regionu nema ugleda, može da svojim zahtjevima nešto bitno postigne? Ova vijest može značiti samo jedno: dvojac Ljajić - Ugljanin u svom strahu od poraza, po svemu sudeći, gube razum!

Jasno je da Nasufović ne stoji sam iza svojih ideja, jer je nesposoban da ih sam kreira. Iza njega stoji nekoliko političkih struja iz Srbije, ali i manjeg entiteta u Bosni (RS), kao i lokalni sandžački političari iz SDP-SDA koalicije. Taj takozvani “referendum” ustvari predstavlja udar na jedinu legitimnu Islamsku zajednicu u Srbiji i Rijaset Islamske zajednice u BiH.


Autor je potpredsjednik BKZ - Luxembourg.