REISU-L-ULEMA KAVAZOVIĆ: ONI KOJI PUCAJU SU SAMO ORUĐE U RUKAMA POLITIKE
Autor: Avaz
Objavljeno: 24. Aug 2018. 14:08:09

REISu-l-ulema KAVAZOVIĆ: Ono što je Milorad Dodik u svojim medijskim nastupima izjavljivao, sada je bukvalno provedeno u djelo i ovo je, nažalost, pokazivanje smjera njegove politike prema Bošnjacima povratnicima u taj dio Bosne i Hercegovine


Ono što je sad važno jest da umni ljudi iz Republike Srpske osude napad na Ferhadiju, te da se suprotstave onima koji su izvršili ovaj vandalski čin i njihovim nalogodavcima, izjavio je za Avaz.ba nakon sinoćnjeg vandalskog napada na banjalučku džamiju reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH Husein ef. Kavazović.

Prema nezvaničnim saznanjima iz Policijske uprave Banja Luka, nekoliko odraslih osoba u pripitom stanju pucalo je iz vatrenog oružja na Ferhadiju, i to trećeg dana Kurban-bajrama. Muftijstvo banjalučko je ovaj napad nazvalo činom terorizma.

- Ono što je Milorad Dodik u svojim medijskim nastupima izjavljivao, sada je bukvalno provedeno u djelo i ovo je, nažalost, pokazivanje smjera njegove politike prema Bošnjacima povratnicima u taj dio Bosne i Hercegovine, - ističe Kavazović.

Ferhadija bi, prema njegovim riječima, trebala biti stub mira u Banjoj Luci.

- Mi smo nastojali da s domicilnim stanovništvom ostvarimo dobre odnose, čak je i sama Islamska zajednica pomagala rad drugih vjerskih zajednica na području cijele BiH. Nažalost, strah me da je ovo sve nastavak politike masovnih ubistava i logora, a da su oni koji pucaju samo oruđe u rukama te politike - zaključuje reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović.