Rudo, Bosna i Hercegovina
ROCK GRUPA “DIVING HILL”, NEDŽAD VUČELJ I BENJAMIN HAJRULAHOVIĆ PROGLAŠENI NAJBOLJIMA
Autor: Nedžib Vučelj
Objavljeno: 08. Jul 2018. 20:07:54


Organizatori COD “Luna” Rudo u saradnji sa JU Turizam i Sport Rudo, JU CKPD Prosvjeta Rudo i Rafting klub „Valine“ Rudo, tokom prošlog vikenda u Rudom je organizovao takmičenje neafirmisanih bendova "Rok raskršće" koje je okupilo mlade iz Sarajeva, Istočnog Novog Sarajeva, Višegrada, Goražda, Vareša, Užica, Priboja i Rudog. Iako takmičarskog karaktera, prevashodni cilj manifestacije je afirmacija mladih rokera, očuvanje kvalitetnog zvuka kao i prekogranična saradnja.

Organizaciju “ROK RASKRŠĆA – Takmičenje neafirmisanih bendova, “Rudo 2018” je podržala Opština Rudo i Stalna radna grupa za regionalni ruralni razvoj (SWG) u Jugoistočnoj Evropi u okviru Projekta “Ruralni razvoj kroz integrisano upravljanje šumskim i vodnim resursima u jugoistočnoj Evropi: Perspektive ruralnog razvoja: kvalifikovanje, reintegracija i (samo) zapošljavanje“ koji sprovodi u partnerstvu sa nemačkom agencijom za međunarodnu saradnju (GIZ) uz finansijsku podršku njemačkog federalnog Ministarstva za ekonomski razvoj i saradnju (BMZ).Prva noć festivala je bila revijalnog karaktera, gdje su se bendovi družili i predstavili sa par pjesama, dok je druga noć bila takmičarskog karaktera.

U konkurenciji 10 bendova, žiri u sastavu:

1. Vladimir Pantović –Predsjednik žirija (Organizator poznatog festivala "OK FEST" Tjentište)
2. Miroslav Tomić – član
3. Predrag Kastratović – član

Donio je sledeću odluku:

1. Mjesto: Diving Hill (Sarajevo)
2. Mjesto: Mad Man Hassan
3. Mjesto: Sabra&KadabraNajbolji vokal: Sara Knežević
Najbolji gitarista: Nedžad Vučelj – Diving Hill (Sarajevo)
Najbolji bas gitarista:Sanela Maslo - Sfinkter
Najbolji bubnjar: Benjamin Hajrulahović - Diving Hill (Sarajevo)

DIVING HILLDiving Hill je heavy band nastao u Sarajevu iz dugogodišnjeg projekta četiri iskusna muzičara, koji iza sebe imaju decenijska ludovanja na bini, a sa ciljem da svim ljubiteljima heavy zvuka pruže dobru zabavu, bolju muziku i još bolji show, koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
U početku su se zabavljali svirajući obrade bandova kao što su Pantera, Metallica, Black Label Society, Damageplan, Godsmack, AC/DC, Guns 'n' Roses, Rainbow i svih drugih bandova, koji nam uzrokuju bolove u vratu nakon slušanja njihovih klasika, da bi 2016. godine počeli aktivno raditi na autorskom materijalu.

Godine 2017. ulaze u kućni studio i snimaju svoj prvi singl "Anger Of the Poor Bart" za koji spremaju i spot. Ova četvoročlana ekipa se nada, da će sve svoje fanove uskoro moći počastiti i sa pjesmama koje bi se trebale naći na njihovom prvom EP-u.Band trenutno piše na engleskom jeziku iako ne bježe od pisanja i na domaćem jeziku.
Diving Hill koristi svaku priliku da izađe na binu i svojom energijom i zvukom napravi prije svega show, a samim tim, zajedno sa publikom uživa u dobroj atmosferi.
Nastupali su više puta i van granica Bosne i Hercegovine u Srbiji i Makedoniji, a očekuju se i koncerti po ostalom dijelu Balkana kao i Evrope.

Dušu banda čine:
Perica Brujić - Vokal,
Nedžad Vučelj - Gitara,
Mirza Begović - Bass,
Benjamin Hajrulahović - Bubnjevi.