New York - Podgorica - Plav
OSLOBAĐAJUĆA PRESUDA ZA ŠEFKETA JASAVIĆA, VRAĆA POVJERENJE GRAĐANA U APELACIONO VIJEĆE CRNE GORE
Autor: Tim Bošnjaci.Net
Objavljeno: 09. Dec 2016. 15:12:13

Nakon višegodišnjih iscrpnih i pristrasnih sudskih drama, nepravednih sudskih presuda,
Apelaciono vijeće Crne Gore oslobodilo Šefketa Jasavića


Tim web magazina Bošnjaci.Net iz New Yorka pozdravlja presudu Apelacionog vijeća Crne Gore, Kž. broj 143/16 od 8. decembra 2016. godine, kojom su donijeli oslobađajuću presudu u slučaju Šefket Jasavić iz Plava, koji oslobođen optužbe da je “izvršio krivično djelo teško ubistvo u pokušaju”.

Za razliku od presuda od strane sudija Višeg suda u Bijelom Polju koji su Jasaviću presudili visokom kaznom, 17 godina zatvora, ipak Apelaciono vijeće Crne Gore u procesu Jasavić – Turković pokazalo je profesionalan pristup i nepristrasnost, time da im je istina i pravda prioritet u ovako teškim sudskim procesima, te da se trebaju uzeti argumenti sile, a ne obrnuto. Tim web magazina Bošnjaci.Net uz duboko žaljenje zbog gubitka života, ranjavanja i tjelesnih povreda koje su nanijete u ovom slučaju, ali i bez komentarisanja sudske presude, želimo da istaknemo da ova presuda vraća povjerenje građana u Apelaciono vijeće CG. Nadamo se da će se ovom presudom ugladati u druge pravosudne institucije u Crnoj Gori, posebno Osnovni, Viši sudovi, te da će u svim slučajevima postupati pravedno i nepristrasno neovisno na nacionalnu i vjersku pripadnost, položaj u državi, što do ovog okončanog procesa nije bio slučaj posebn kada su Bošnjaci u pitanju.

Tim web magazina Bošnjaci.Net se iskreno nada da će sudska pravda u Crnoj Gori sitići sve po komandnoj odgovornosti s vrha države, odnosno planere, naredbodavce i izvršioce ratnih zločina u periodu 1991. – 1999., koji su počinjeni izvan i na teritoriji Crne Gore sa posebnim akcentom na hapšenje i deportaciju sa Crnogorskog promorija izbjeglih iz ratom zahvaćene BiH (1992), te zločine u pljevaljskoj Bukovici (1993), hapšenje sandžačkih prvaka (1994), Kaluđerski Laz (1999)…

Neka sudska pravda stigne sve one koji su odgovorni za ratne zločine na nevinim civilima! – piše u saopćenju Tima web magazina Bošnjaci.Net iz New Yorka.