BDZ PREDALA LISTU MUAMER ZUKORLIĆ ZA POMIRENJE
Autor: SandžakPress.net
Objavljeno: 18. Mar 2016. 19:03:15


Lista “Muamer Zukorlić – Bosnjačka demokratska zajednica Sandžaka” predala je danas listu kandidata za narodne poslanike, na vanrednim izborima koji ce se održati 24. aprila ove godine.

Lista administrativno nosi naziv “Muamer Zukorlić Bosnjačka demokratska zajednica Sandžaka, dok će parola na predstojećoj kampanji glasiti: Muamer Zukorlić za pomirenje.

Lista nosi naziv “Muamer Zukorlić Bosnjačka demokratska zajednica Sandžaka.

Ova lista na ovim izborima ce nastupiti pod sloganom za pomorenje – istice Fehratović.

Kaže da je ideja ove liste predvođena Muamerom Zokrlićem pokazala kroz protekle 23 godine djelovanja, svojim angažmanom i društvenom djelatnošću pokazao da ima kapacitet da ovo društvo izvede na put koji je, kako je istakao, jedino moguć a koji ce donijeti boljitak i on nema alternativu.

“Ova ideja donijeće sigurnu budućnost ne samo narodima u Srbiji nego na cijelom Balkanu, a to je ideja pomirenja - naglašava Fehratović.

Do sada smo imali priče o dijalogu i pokretanju dijaloga među bošnjačkim i srbijanskim narodima a ovaj put idemo korak dalje i promovišemo ideju pomirenja među narodima Balkana.

” Vjerujemo da nas nosilac liste uvaženi Muamer Zukorlić ima snage i kapaciteta ima povjerenja građana i to je dokazano sa ovih 15 000 potpisa koji nisu samo Bosnjaci , vec i Albanci i Srbi i Romi- navodi Fehratović

On se zahvalio svima koji su dali podrsku ovoj listi.

Politika koju nudi ova lista predvođena Muamerom Zukorlićem vodiće novu politiku koja se neće zasnivati na praznim teorijama i obećanjima, vec politiku koja ce se teljiti na suštinskim i moralnim načelima na duhovnim načelima i politiku koja ce osigurati socijalnu sigurnost, ravnopravnost i sve ono što ce osigurati put u Evropsku uniju – kazao je Fehratović novinarima u RIK-u.

Proglašenje liste Muamer Zukorlić Bosnjačka demokratska zajednica Sandžaka očekuje se sutra ujutro.