Odbor za očuvanje sjećanja na Bošnjake i Albance, žrtve crnogorskog genocida u Plavu i Gusinju 1912/13 i 1919. iz New Yorka
ČESTITKA ERDOGANU: PODSJEĆAMO VAS NA ALIJIN AMANET O BOSNI
Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 19. Aug 2014. 16:08:13
Uvaženi gospodine Predsjedniče,
Es’selamu alejkum!Odbor za očuvanje sjećanja na Bošnjake i Albance žrtve crnogorskog genocida u Plavu i Gusinju 1912/13 i 1919. iz New Yorka i njihovi potomci upućuju Vam najsrdačnije čestitke na pobjedi na predsjedničkim izborima u Republici Turskoj.
Čestitamo i turskom narodu koji vas je nagradio na izborima za dugogodišnji politički angažman, uspješno vođenje Vlade i za ekonomski razvoj Republike Turske koja se u vaktu najveće svjetske krize svrstala u sam vrh ekonomskih sila.

Cijenjeni gospodine Predsjedniče,
Prema rekacijama koje su uslijedile nakon izbora u Turskoj, Vaša pobjeda je obradovala cijeli ummet Muhammeda s.a.w.s.. Baška radost su doživjeli i Bošnjaci Bosne i Sandžaka, kao i u državama širom svijeta u kojima žive razasuti uzrokom istrebljenja, istrage poturica - genocida koji stoljećima u kontinuitetu vrše nad našim narodom, posebno od vakta povlačenja Turske iz Bosne i Sandžaka od kada je naš narod postao živa meta veliko-nacionalističkih genocidnih politika, a bošnjačka zemlja i imovina lahk plijen genocidne bratije.

Poštovani gospodine Predsjedniče,
Želimo Vam dobro zdravlje i uspješno vođenje Republike Turske! Posebno da u vašoj domovini vlada sloboda, blagostanje i da ekonomski bude još naprednija, te da u svim demokratskim segmentima bude primjer svim državama u svijetu.

Uvaženi Predsjedniče Erdogan,
Podsjećamo Vas na amanet o Bosni koji vam je sa bolesničke postelje prije 11 godina ostavio rahmetli Alija Izetbegović, predsjednik Republike Bosne i Hercegovine. Neka vrijeme velikih govora i obećanja bude iza nas, a sada Vas molimo da iskoristite uticaj u svijetu i posebno da sa državničke pozicije konkretnim potezima i primjerima pomognete Bošnjacima, Bosni i Sandžaku da ekonomski ojačaju i na taj način da se zaustavi izumiranje bošnjačkog naroda i nestanak naše jedine domovine Bosne i Hercegovine. Ako u tome uz pomoć sviju nas uspijete, može se reći da ste ostvarili Alijin amanet. U protivnom sa ovog svijeta nosit ćete veliki teret, baš kao i oni koji su prije jednog i više stoljeća ostavili Bošnjake na genocidnoj vjetrometini onima čije crkve, države i politika i dandanas veličaju zločince od istrage poturica pa do genocida u Srebrenici i cijeloj BiH. Naglašavamo, nasljednci veliko-srpske genocidne politike na pola teritorija u BiH, u tzv. Republici Srpskoj, nad Bošnjacima provode politiku aparthejda, odnosno vrše posljednu fazu genocida, piše u pismu Odbora za očuvanje sjećanja na Bošnjake i Albance, žrtve crnogorskog genocida u Plavu i Gusinju 1912/13 i 1919. iz New Yorka.