USKORO PADA VLAST U NOVOM PAZARU
Autor: SanaPress
Objavljeno: 05. Dec 2013. 17:12:24
Kako SANAPRESS saznaje iz izvora blsikih gradonačelniku Novog Pazara Mehu Mahmutoviću skupštinska većina u ovom gradu je na ivici raspadanja, tako da se SDP Rasima Ljajića intenzivno trudi da obezbijedi kvorum za održavanje sljedeće sjednice Gradske skupštine koja bi trebalo da se održi uskoro.

Prema našim saznanjima dva odbornika sa Srpske liste ne žele više da daju podršku vlasti Rasima Ljajića, te je zbog toga Meho Mahmutović obavio razgovor sa Šerifom Marukić i Azrom Zatrić, odbjeglim odbornicima iz BDZ, kako bi na takav način produžio svoj i opstanak njegovih saradnika na vlasti u Novom Pazaru.

Dobri poznavaoci političkih prilika u Novom Pazaru tvrde da će povlačenje sa Srpske liste iz skupštinske većine dovesti do pada režima Rasima Ljajića na lokalnom nivou, te uvođenju Privremene uprave u gradu što će biti uvod za raspisivanje novih lokalnih izbora u Novom Pazaru.

Kako trenutno stvari stoje moguće je da će se uskoro raspisati i Parlamentarni izbori, pa bi u Novom Pazaru i jedni i drugi izbori bili održani zajedno.