DEMASKIRAN PROCES CRNOGORSKE VLADAJUĆE i POLICIJSKO-SUDSKE HUNTE: Pred sudijom Osnovnog suda u Bijelom Polju Sanjom Konatar danas svjedočio ključni svjedok odbrane Rafet Erović
ČIKIĆ JE BIO CRN KO UGARAK OD TORTURE U FOČI
Autor: Tim Bošnjaci.Net
Objavljeno: 27. Aug 2012. 16:08:40

Poslije današnjeg svjedočenja gospodina Rafeta Erovića proces je definitivno demaskiran i u potpunosti razgolićen i sada se bez ikakve sumnje može konstatovati da se u ovom slučaju radi o produženom genocidu nad žrtvom Ibrahimom Čikićem
Danas 27- augusta pred sudijom Osnovnog suda u Bijelom Polju nastavljen parnični postupak protiv autora knjige „Gdje sunce ne Grije“ Ibrahima Čikića i dnevnog lista „Vijesti“ po privatnoj tužbi devetorice bivših radnika bjelopoljskog zatvora koji ga terete za navodne duševne boli koje im je Čikić nanio u svojoj dokumentarnoj knjizi i traže 120 000 e oštete kako bi umirili duševne boli.
Jedini svjedok prihvaćen od strane suda, a predložen je od strane advokata Ibrahima Čikića danas tokom svog iskaza natjerao sudiju i punomoćnika Čikićevih tužitelja da zašute pred bolnom istinom. Rafet Erović je danas u svom svjedočenju potvrdio istinitost Čikićevih navoda u knjizi i svojim hrabrim svjedočenjem odbacio za sva vremena lažne svjedoke koje su predložili Čikićevi tužitelji.

Erović: „Ibrahima smo ja i Šćero Knežević pošto nam je naredio jedan od komandira poslije petnaesto dnevnog boravka u ćeliji samici iznijeli iz ćelije, koja je ličila na rupu između sebe do spratne ćelije. Čikić ništa nije vidio nije se mogao samostalno kretati, a prvi zalogaj hljeba poslije petnaest dana torture pojeo je iz moje ruke. Iako sam se odlično poznavao sa Ibrahimom nije me mogao prepoznati i trebalo mi je nekoliko sati da ga povratim u stanje kada je mogao uspostaviti komunikaciju sa mnom i Šćerom. Bio je potpuno crn i modar od udaraca i elektrošokova koje je zadobio prilikom torture u Foči. Ibrahim nije ništa vidio i sve vrijeme mog boravka u bjelopoljskom zatvoru ja sam ga hranio kao malo dijete i izvodio u šetnju. Pomenulo se ne povratilo se“ - završio je potresnim riječima današnje obraćanje sudu Erović.

Simptomatično je da je sudija Sanja Konatar prihvatila dvadesetak svjedoka uglavnom radnika bjelopoljskog zatvora koje su predložili Čikićevi tužitelji, a samo jednog svjedoka kojeg su predložili Ibrahimovi branioci. Ipak poslije današnjeg svjedočenja gospodina Rafeta Erovića proces je definitivno demaskiran i u potpunosti razgolićen i sada se bez ikakve sumnje može konstatovati da se u ovom slučaju radi o produženom genocidu nad žrtvom Ibrahimom Čikićem.

Ibrahim je kratko za naš portal prokomentarisao današnje ročište: „Sramno je da pet godina nakon objavljivanja moje knjige i dalje šuti državni tužilac Crne Gore. Moja knjiga je optužnica protiv crnogorskog ratnog režima, a ovaj parnični postupak je obična farsa. Očekujem da će u sklopu evropskih integracija crnogorsko pravosuđe konačno morati početi raditi svoj posao i zločince izvjesti pred lice pravde.
Nastavak suđenja zakazan je za 29 septembar.