Treće dopunjeno i prošireno izdanje dokumentarne knjige „Gdje sunce ne grije“ autora Ibrahima Čikića uskoro izlazi iz štampe. Izdavač trećeg izdanja je Sarajevski Univerzitet „Institut za istraživanje zločina protiv čovječnosti i međunarodnog prava“
SVJEDOK NAŠEG VREMENA
Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 13. Mar 2012. 02:03:34
Ekskluzivno za naše čitaoce Bošnjaci.Net prvi objavljuju naslovnu stranicu trećeg proširenog izdanja dokumentarne knjige „Gdje sunce ne grije“ koja će biti štampana na 540 strana produženog „B formata“. Knjiga sadrži 70-tak novih momenata (stranica) i kompletne sudske spise, fotografije, faksimile, ljekarsku dokumentaciju... i prema riječima prof. dr. Enesa Pelidije predstavlja nezaobilazan i vrlo važan dokument budućim istraživačima surove sandžačke stvarnosti.

Umjesto da država Crna Gora iskoristi knjigu za proces lustracije i demokratiziranje društva, zločinci punih osamnaest godina svim raspoloživim sredstvima pokušavaju diskreditovati, ušutkati i uništiti Ibrahima Čikića. Nesalomljivi Ibrahim ipak uporno bilježi i piše o produženom genocidu Srbije i Crne Gore nad Bošnjacima Sandžaka. Iako samo na jednom oku ima par procenata vida to ga ne sprječava da hrabro svjedoči i širi istinu o policijskoj akciji „Lim“ iz 1994. Godine, koja je prema riječima najeminentnijih svjetskih istraživača sadržala sve elemente genocida. Izvanredan odnos čitalaca u predhodna dva izdanja bez sumnje nagovještavaju da će i treće izdanje izazvati ogromno interesovanje građana Sandžaka, Crne Gore, Srbije, Bosne i Hercegovine, ali Bošnjake širom dijaspore. Montirani politički sudski procesi nisu slomili našeg Ibrahima, već Allahovom milošću poslužiše kao izvanredna besplatna reklama knjige. Ibrahim je napisao i priredio treće izdanje, a reklamu i ostali marketing budući tužitelji.