ZAORANA PRVA BRAZDA NOVE SAOBRAĆAJNICE OD KRIVE VRBE DO GRANIČNOG PRELAZA GRNČAR
PUT NADE ZA RAZVOJ PLAVA
Autor: Dan
Objavljeno: 09. Nov 2011. 10:11:12
PLAV – Izvođač radova puta od Krive vrbe do graničnog prelaza „Grnčar“ uveden je u posao i prva brazda zaorana je u nedjelju na zadovoljstvo svih, a pogotovo žitelja ovih prostora. Investitor radova je Direkcija za saobraćaj, a ugovorena vrijednost je dva miliona eura, sa rokom završetka od 12 mjeseci. Kako je naglasio predsjednik opštine Plav, Skender Šarkinović, izvođač je firma „Tehnoput“ iz Podgorice, a dinamika radova odvijaće se shodno vremenskim uslovima. Za prvu fazu radova, koji će teći u ovoj godini, predviđena su tri kilometra puta, a maksimalni učinci se očekuju u narednom periodu građevinske sezone.
– Važno je da su radovi počeli i što se ušlo u investiciju. Stručni nadzor će obavljati firma „Građevinski nadzor i laboratorijska ispitivanja“, iz Podgorice, koje je izabrana na tenderu. Isplata vlasnika eksproprisanih parcela počeće odmah, a nastaviće se, nadam se, i sa potpisivanjem sporazuma sa onima koji se ne slažu sa ponuđenom cijenom. Na kraju, to će se rješavati postupkom na sudu, a prema mojim informacijama svi se slažu da radovi nesmetano mogu da teku. Sa saradnicima i predstavnicima komisije za eksproprijaciju obišao sam sve sporne lokacije i dogovorio sa vlasnicima da ćemo eventualne nesuglasice i njihove zahtjeve u vezi pristupnih puteva i drugih potreba rješavati, da kažem, u hodu – kaže Šarkinović.
On je izrazio zahvalnost Direkciji za saobraćaj i direktoru Veselinu Grboviću, koji je, kako je istakao, koordinirao ovaj posao od idejnog preko glavnog projekta, i dao dobar doprinos da se krene sa njegovom realizacijom.
– Koliko je ovaj put od značaja govoreno je mnogo puta. Sada već mogu da kažem da je to put naših nada, koje se, izvjesno je, ostvaruju, jer se njime otvara nova stranica u životu plavske opštine. Dovoljno je reći da, kada se završi put kroz Albaniju, što je planirano do kraja 2013. godine, na naše veliko zadovoljstvo do glavnog grada dolazićemo tri puta kraćim pravcem od sadašnjeg – naglasio je Šarkinović. N.V.