TUZLA: SASTANAK BEĆOREVIĆA I REKTORA HALILOVIĆA
Autor: B92
Objavljeno: 02. Jun 2011. 08:06:58
U okviru organizacije XIV Balkanskog kongresa pripreme mineralnih sirovina upriličen radni sastanak sa gospodinom Damirom Bećirovićem, savjetnikom člana Predsjedništva BiH gospodina Željka Komšića

U okviru priprema za organizaciju XIV Balkanskog kongresa pripreme mineralnih sirovina kojem je domaćin Univerzitet u Tuzli - Rudarsko-geološko-građevinski fakultet, upriličen je sastanak sa gospodinom Damirom Bećirovićem, savjetnikom za medije i pitanja mladih člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, gospodina Željka Komšića.

Tokom radne posjete gospodin Bećirović susreo se sa Rektorom Univerziteta u Tuzli, dr.sc. Enverom Halilovićem, redovnim profesorom, te su razgovarali o organizaciji XIV Balkanskog kongresa pripreme mineralnih sirovina koji se od 14.-16. juna, ove godine, održava u Tuzli, pod pokroviteljstvom člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, gospodina Željka Komšića. Tokom sastanka zaključeno je da se sve organizacione pripreme izvršavaju prema ranije utvrđenom rasporedu i dinamici, te da će do planiranog datuma sve biti spremno za početak samog Kongresa.

Inače, ovaj Kongres jedan je od najznačajnijih naučnih skupova u Bosni i Hercegovini iz oblasti rudarstva, posebno što teme predavanja na Kongresu obuhvataju probleme pripreme mineralnih sirovina kao jezgra cijelog, opće-održivog razvoja i njegovog odnosa sa zaštitom okoliša. Kongres okuplja veliki broj eminentnih svjetskih stručnjaka iz ove oblasti sa prijavljenih više od 150 učesnika.