Reagiranje
ZAR TAKO O ČASNOM IMAMU HUESIN EF. HODŽIĆU
Objavljeno: 06. Feb 2011. 17:02:47
Poštovani uredniče,

U vašem elektronskom izdanju objavili ste o Huseinu ef Hodžiću, glavnom imamu za Trebinje, Bileću i Gacko. Sam tekst je korektan i na određen način prikazuje svu sposobnost, radinost, umijeće, mudrost imama Hodžića.

Međutim, “komentari” u povodu sadržaja teksta i objavljene fotografije, duboko vrijeđaju ne samo Huseina ef. već sve muslimane Bošnjake Trebinja. Napisati one pogane riječi da je Husein ef. bio poslužen (znači i jeo) odojke, zaista je nečuvena uvreda za ovog čovjeka, vjenika, imama, čovjeka koji je svojom aktivnošću, mobilizacijom protjeranih Bošnjaka Trebinja, za deset godina učinio više već brojne organizacije, ministarstva koja se, kao brinu o povratku i obnovi porušenih islamskih svetišta. Potsjećamo Vas da je za deset godina u Trebinju i okolini, zahvaljujući imamu Huseinu ef, obnovljeno 14 u ratu srušenih džamija, da se broj povratnika iz godine u godinu povećava i da sve što se može reći za ovog čovjeka jeste častan, pošten, radin, istinski mumin, i nada sve imam kakav se samo poželjeti može.
Čak i pominjanje Mira Srbina je u negativnom kontekstu. A trebali bi ti vaši komentatori da znaju da je Miro Zvjer bio jedini Srbin, bio vlasnik građevinskih firmi koji je prihvatio da radi na obnovi muslimanskih svetišta. I pisala je štampa o tome da je doživljavao razne neprijatnosti, uvrede, maltretiranja, bacanje te bacanje bombe na njegovu kuću.

Kmentatorima, očigledno sve to smeta. Ili imaju neke druge namjere. Svijesni smo da svojim “komentarima” mogu da Vam se javljaju korisnici vaših informacija, ali smo uvjereni da vase uredništvo mora znati šta i kave sadrzaje pušta, osobito one koji su netačni, proizvoljni i koji blate časne ljude.

Grupa muslimana Bosnjaka Trebinjaca koji žive u Queensland-Brisbane.