MEŠIHAT ISLASMKE ZAJEDNICE U SLOVENIJI OSUDIO NAPADE NA GAZU
Autor: MINAS
Objavljeno: 16. Jan 2009. 09:01:16
Mešihat Islamske zajednice u Republici Sloveniji na svojoj sjednici koja je održana, 15. januara 2009. godine, podržao je nastojanja Rijaseta IZ-e u BiH i reisu-l-uleme dr. Mustafe Cerića za realizaciju humanitarne pomoći palestinskom narodu, odnosno stanovnicima Gaze.

Mešihat Islamske zajednice u Republici Sloveniji poziva sve članove IZ-e u Sloveniji i sve ljude dobre volje da se uključe u akciju sakupljanja humanitarne pomoći Gazi. Na području Slovenije sa sakupljanjem pomoći za Gazu bavi se Humanitarno društvo Merhamet. Svi oni koji žele, imaju i odluče se pomoći stanovništvu Gaze neka se uključe u akciju koju vodi Humanitarno društvo Merhamet.

Mešihat Islamske zajednice u Republici Sloveniji osuđuje nasilje i upotrebu sile u Gazi te poziva odgovorne da zaustave prolijevanje nedužne krvi i ubijanje civila. Mešihat poziva da se uloži dodatni napor da se odmah prekine svako nasilje u Gazi. Suosjeća sa palestinskim narodom koji u ovim danima prolazi kroz teška vremena, kaže se u saopćenju Mešihata Islamske zajednice u Republici Sloveniji.