Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Komentari


Srbi na ruskom putu
REPRIZA VIĐENOG, ALI BEZ PRVIH „STVARAOCA“ SRPSKOG GENOCIDA U BOSNI I HERCEGOVINI
Procitaj komentar
Autor: Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012)
Objavljeno: 06. June 2022. 18:06:03
DR. MUSTAFA CERIĆ: Sjećam se jedne izjave Biljane Plašić u vrijeme naleta srpskog nacionalizma kad je rekla da srpskom narodu ne treba zapadni novac, ali ako to Zapad ponudi, srpski narod će to prihvatiti.

To isto se moglo čuti danas u Banjoj Luci – srpskom narodu nije potreban europski put, ali ako Europa otvori svoj put za srpski narod, koji se već uvelike iseljava iz manjeg bosanskog entiteta Eresa, srpski narod će poći tim putem, ali neće skrenuti sa ruskog puta. To jest teško, ali odričući se Rusije mi se odričemo samih sebe. Srbi to ne mogu podnijeti ako ne budu morali, a morat će jer Europska unija sudjeluje u ekonomskom razvoju manjeg bosanskog entiteta Eresa 500% više od Rusije, koja ima namjeru, kako je najavio ambasador Kalabuhov, da otvori ured ruskog ambasadora u Banjoj Luci da širi duhovno-rusku kulturu.
Dragi moji,

Gledao sam danas i slušao na RTSR govor Milorada Dodika, ruskog ambasadora Igora Kalabuhova te intervencije čelnika srpskih partija o međunarodnom položaju Eresa.

Imam potrebu da podijelim s vama kako sam doživio nastavak srpske lamentacije nad samima sobom sa prozivkom neprijatelja srpskog naroda. Ni nekadašnja skupština u Brčkom nije im ravna današnjoj u Banjoj Luci.

Zato, da bismo razumjeli današnju (06.06. 2022) posebnu sjednicu NS RS na zahtjev Milorada Dodika sa samo jednom tačkom dnevnog reda: "Razmatranje informacija o međunarodnoj, političkoj i sigurnosnoj situaciji - mjesto i uloga Republike Srpske", potrebno je pročitati Zapisnik i magnetofonski snimak sa 40. sjednice Narodne skupštine RS-a održane 01. i 11. maja 1994. godine u Brčkom.

Otvori link ovdje.

Sve je isto samo njih – uzročnika zla u našoj zemlji – nema.

Neki su osuđeni za ratni zločin u Bosni i umrli: Momčilo Krajšnik, predsjednik Narodne skupštine.

Neki su izvršili samoubojstvo: Nikola Koljević, član udrženog zločinačkog poduhvata i Milan Babić, predsjednika takozvane „Srpske Krajine“ u Hrvatskoj.

Neki su osuđeni na međunarodnom sudu u Haagu na doživotni zatvor za genocid: Radovan Karadžić, predsjednika Eresa i Ratko Mladi zapovjednik Vojske Republike Srpske, koja je optužena za ratni zločin nad Bošnjacima/Bosancima u Bosni.

Neki su preživjeli srpsku agresiju na bosansku državu i genocida nad Bošnjacima/Bosancima: Milorad Dodik trenutni član Predsjedništva bosanske države, da bi pod pritiskom međunarodne zajednice izručio osumnjiče za ratni zločin, poput Biljane Plavšić.

To je bio Dodikov zalog da ga se tenkovima dovede na vlast u Banjoj Luci, gdje još uvijek zamajava i izludjuje srpski narod svojom pričam o tome da Bosna nije održiva i da će uskoro propasti te da će Srbi živjeti u jednoj državi sa Srbijom.

To isto je govorio i Milan Martić, predsjednik takozvane „Srpske Krajine“, u Brčkom 01. i 11. maja, 1994. godine, najavljujući sigurnu pobjedu.

Zna se šta je bilo sa Milanom Martićem i „Srpskom Krajinom“ u Hrvatskoj.

Vjerovatno je Milorad Dodik zbog svih tih zasluga za srpski narod i dobio suglasnost od Narodne Skupštine da ima uvodni lamentirajući govor u trajanju od 30 minuta.

Nije Milorad Dodik rekao ništa novo osim što je zvučao nešto ogavnije od samog Radovana Karadžića, koji sada čami u zatvoru zbog genocida.

Nama je bilo zanimljivije šta je imao reći ruski ambasador Igor Kalabuhov danas u Banjoj Luci.

Rekao je Kalabuhov da su neprijatelji Rusije svi u Bosni, koji se zalažu za političko i vojno pridruživanje euroatlantskim asocijacijama.

Branislav Borenović me poštedio zaključka, koji nam se nameće, a to je da se danas u Banjoj Luci srpski narod opredijelio o ratu Rusije protiv Ukrajine, opredjelio se za Rusiju protiv Europe i Amerike, a to je protiv Zapada.

Sjećam se jedne izjave Biljane Plašić u vrijeme naleta srpskog nacionalizma kad je rekla da srpskom narodu ne treba zapadni novac, ali ako to Zapad ponudi, srpski narod će to prihvatiti.

To isto se moglo čuti danas u Banjoj Luci – srpskom narodu nije potreban europski put, ali ako Europa otvori svoj put za srpski narod, koji se već uvelike iseljava iz manjeg bosanskog entiteta Eresa, srpski narod će poći tim putem, ali neće skretati sa ruskog puta.

To jest teško, ali odričući se Rusije mi, Srbi, se odričemo samih sebe, reče jedan.

Srbi to ne mogu podnijeti ako ne budu morali, a morat će jer Europska unija sudjeluje u ekonomskom razvoju manjeg bosanskog entiteta Eresa 500% više od Rusije, koja ima namjeru, kako je najavio ambasador Kalabuhov, da otvori ured ruskog ambasadora u Banjoj Luci da širi duhovno-rusku kulturu. To jest da prodaje maglu.

Branislav Borenović je ipak upozorio danas u Banjoj srpski narod da svoje ruskofilske emocije zamjeni zdravim razumom i gladnim stomakom.

A mi bismo dodali iz osjećaja komšijske milosti i solidarnosti prema srpskom narodu da se sjete kako su prošli oni, koji su sudjelovali na Narodnoj Skupštini u Brčom.

Iskreno želimo da se današnjim sudionicima na Narodnoj Skupštini, posebno ne predsjedavajućem Denisu Šuliću, ne ponovi ono što se dogodilo Krajšniku i ostalim sudionicima u Brčkom.

Smrt gluposti, sloboda zdravom razumu!

VRHOstali prilozi:
» SIMBOL NEDOSTUPNOSTI I IZAZOVNE LJEPOTE
Boban Redžepagić | 02. August 2022 12:59
» PROKLETIJE - PLANINSKI DRAGULJ SVJETSKOG RANGA
Božidar Proročić | 28. July 2022 20:51
» PONOVLJENI HRVATSKI UDRUŽENI ANTIBOSANSKI PODUHVAT
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 27. July 2022 16:39
» PRIJEDOR – GRADU TUGE I PONOSA BOŠNJAKA
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 26. July 2022 20:28
» AFGANISTANSKI SINDROM AMARIČKOG POVLAČENJA I ODGOVORNOST BOSANSKE NACIJE ZA SUDBINU DRŽAVE?
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 24. July 2022 20:19
» RUSKOM AMBASADORU IGORU KALABUHOVU
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 21. July 2022 05:22
» ANTIBOSANSKA KAMPANJA U IZRAELU BRAĆE DRAGANA ČOVIĆA I MILORADA DODIKA
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 19. July 2022 15:49
» OTVORENO PISMO DRITANU ABAZOVIĆU
Božidar Proročić | 12. July 2022 13:45
» TRIDESETA GODIŠNJICA UBISTVA CIVILA U BILJANIMA
Bošnjaci.Net | 11. July 2022 21:29
» I HADŽ I UMRU ALLAHA RADI OBAVITE
Nezim Halilović Muderris | 05. July 2022 13:58
» SANIN MUSA I NJEGOVE INSINUACIJE
Esad Krcić | 03. July 2022 13:36
» KORACI KA KVALITETNIJIM IZBORIMA
Mensud Alićušić | 01. July 2022 14:50
Ostali prilozi istog autora:
» ENVER KAZAZ - FENOMEN REISOPHOBCA
05. August 2022 10:39
» GENOCIDNA PORUKA DANA
02. August 2022 13:34
fastvee.gif
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Taslidza Banner.jpg
Beharban.jpg
Kurtcehajicbanner45.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
Bos-Eng-pasanbegovic.gif
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
bos-jezik.gif
NjegosMilo.jpg
almirhot.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
KDBH_Preporod.gif
Udruzenje Kultur Media banner.jpg
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif