Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Kolumne

Tužno je i ogavno pisati o njima, ali je istina bolna!
ROĐENDANSKI DERNEK NELJUDSKE NEMANI
Autor: Mr. Milan Jovičić
Objavljeno: 21. August 2021. 13:08:31


MR MILAN JOVIČIĆ, mostarski Sarajlija, bosanski Srbin: Mogu slaviti, jer su se dovoljno napljačkali i opremili svoje podrume, sa pršutama, rakijama, vinima i brojnom drugom mezom, tako da u njih mogu i privoditi i neke ambasadore iz Rusije ili Kine, svoje “vučiće “ iz Srbije i čimbenike iz Hrvatske, tzv. “ dobrotvorce“ naše države BiH.
Nažalost, nemoćni smo i sa ovakvom međunarodnom zajednicom, pomalo obojenom i nedosljednom, koja uživa u njihovom piću i mezi, da stanemo u kraj ovoj političkoj bagri.
Zašto naši politički klovnovi, Dragan Čović, Milorad Dodik i Fahrudin Radončić uz troškove naše države, igraju tragi komičnu prestavu, baš u gradu kojeg su godinama napadali i razarali?
Kako li ih nije i građanska sramota da tako pompezno prosljavljaju i rođendane, uz upotrebu i društvenih helikoptera i službenih vozila?

Pitajmo se, šta to ova veliko srpsko-hrvatska, nacionalistička, ustaško-četnička koalicija, treba da traži u ovome gradu mučenika, sa njihovom agresijom, genocidom i urbicidom, koji su izvršili do Dejtona!?

Već punih 25 godina, u nekom nerazumnom mirnodopskom periodu, njihovi kadrovi i stranački izrodi, nacionalističkih stranaka, SNSD-a, HDZ-a i potpomognutih bošnjačkih ulizica i podanika, kao koalicionih partnera, otvoreno nam urušavaju državu, potkradaju je i dovode građane na prosjački štap, kako bi oni eto i javno ispoljavali svoju bahatost i idiotluk, svojim rođendanskim proslavama, a opet sve sa grbača jadnog i napaćenog naroda ove urušene države.

Šta li to ovaj velikosrpski nacionalista, kriminalac, guslar iz Laktaša i švercer sa beogradskih ulica, Milorad Dodik, treba da traži u ovome gradu, ako ne sa svojim istomišljenikom i lukavim latinom, ne ponovno i tajnovito razrađuju nedovršeni scenarij njihovih agresorskih mentora i idola sa agresorskim i osvajačkim nakanama sa bojevom municijom u prethodnom periodu, a u postdejtonskom period, već punih 30 godina sada mirnim putem, poput štakora i krtica, totalno rovare, ruše i razaraju sve ovo za šta su svoje živote dali mnogi domoljubi i patriote, jedine nam domovine Bosne i Hercegovine.

Mogu slaviti, jer su se dovoljno napljačkali i opremili svoje podrume, sa pršutama, rakijama, vinima i brojnom drugom mezom, tako da u njih mogu i privoditi i neke ambasadore iz Rusije ili Kine, svoje “vučiće “ iz Srbije i čimbenike iz Hrvatske, tzv. “ dobrotvorce“ naše države BiH.
Nažalost, nemoćni smo i sa ovakvom međunarodnom zajednicom, pomalo obojenom i nedosljednom, koja uživa u njihovom piću i mezi, da stanemo u kraj ovoj političkoj bagri.

Da li će ponešto uspjeti i novi Visoki predstavnik OHR-a, gospodin Šmit, veoma je teško ocjeniti, ali nam ostaje da očekujemo i da se radujemo, pa i po cijenu opstanka ili totalnog raspada ovakve države, koja sa ovim sistemom vlasti nije ni nalik na državu!?

Nekima je čudno da se među ovim kriminalnim slavljenicima nalazio i Fahrudin Radončić, ali i nije čudno, kada mu je “horoz“ na glavi već poodavno naviknuo da se vrti u svim pravcima, koji umije i na veoma perfidan i lukav način svojim partnerima u vlasti Bošnjacima potura klinove u vučni trap i podmeće često kukavičija jaja.

Ovo je Fahrudin ispoljavao i dokazivao u bezbroj slučajeva i prilika, tako da mu niti Bakir ili drugi Bošnjaci, nisu mogli doskočiti, spoznati i naučiti sve njegove lukave gafove i igre.
Možda je i bliži u svome ponašanju Draganu Čoviću ili Miloradu Dodiku, te nije nikakvo niti čudno da sa njima zajedno nazdravlja zdravicu, za tobožnje “ bolje sutra - morgen“ i našim građanima, zagorčava i ne nudi bolju budućnost.

Dragan Čović je jučer u Mostaru proslavio 65. rođendan, a hercegovačka javnost i mediji pišu o zanimljivoj torti u čast slavljeniku, kao i o lideru SNSD-a Miloradu Dodiku koji je na rođendan stigao vladinim helikopterom.

Da je ojadio i opljačkao hrvatski rod u Bosni i Hercegovini, veoma je znana uloga, njihovog slavljenika, nekada “crvenoga“ Dragana Čovića, tako da u ovim prilikama može da lansira i svakakve nakardne grbove, kako bi ojačao lažnu priču svoga porijekla i lopovski stečene silne imovine!

Može to činiti veoma lažno i perfidno, jer je imao svoga mentora đenerala Franju, a sada svoga isto tako lopovskoga jarana guslara iz Laktaša koji je na sličan način stvarao i svoje carstvo po Laktašima i beogradskom pašaluku.

Došao je, kao fol Milorad, svojim Srbima “dodikovcima“ u Mostar, kako bi se veselio i pijančio sa ustaškim agresorima, sa kojima su harčili, rušili i ubijali, zatvarali ljude na ovim prostorima, te kako bi i konačno protjerali sve prave Srbe iz Aluminija, za sva vremena.
O slavljeniku Draganu, njegovim idolima, bojovnicima i istomišljenicima ne treba mnogo ni pisati, jer se za isto pobrinuo i uvaženi professor sarajevskog Univerziteta, filozof i patriota Ivo Komšić, sa sadržajem svoje knjige: “Tuđmanov haški profil - Udruženi zločinački poduhvat na BiH“, gdje je upravo i istinski i autentično prezentirano sva njihova nedjela i nakane na prostorima Bosne i Hercegovine.Uskoro se možemo radovati u Mostaru i promociji ove knjige, kao historijskom biseru i svjedoku svih gnusnih događanja od strane ovih HDZ-ovih bojovnika i agresora, te poslije njenoga čitanja za sve sadašnje i buduće generacije suvišna je i svaka dalja priča na ovu temu.

Neka ova neljudska neman, kao sveci i kriminalci polete u onaj Bolji svijet, kod svojih bogova, zajedno sa svojim vjerodostojnicima koji su ih uvijek i danas, blagoslovili za sva njihova razbojništva i nedjela, na očigled naše javnosti.

Sigurno im je zaslužno mjesto i u našim kazamatima, ali ko dočekati pravni sistem po mjerilima ljudskosti ili čovječnosti.Ostali prilozi:
» KRAJ DJELOVANJU BEZ POSLJEDICA
Matthew Field, British Ambassador to BiH | 24. January 2022 16:16
» STRAHOVI SLAVOJA ŽIŽEKA, MATUH ISLAMOFOBA
Muhamed Mahmutović | 23. January 2022 16:39
» IZVORI ZLA I MRŽNJE, SU JASNA NAŠA SVAKODNEVNICA!
Mr. Milan Jovičić | 23. January 2022 01:02
» MI PAMTIMO HEROJE - MUDERRIS
Elmedina Muftić | 22. January 2022 23:58
» U LAŽI SU KRATKE NOGE
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 20. January 2022 13:02
» BOŠNJACI SU POBIJEDILI U RATU, BOŠNJACI ĆE I ODBRANITI DRŽAVU!
Akademik dr. Ferid Muhić | 19. January 2022 18:45
» CRNA GORA - RASPLET
Omer Šarkić | 19. January 2022 16:18
» RAJA POBIJEDILA U RATU, INTELEKTUALCI GUBE DRŽAVU
Akademik prof. dr. Aleksandar Knežević | 18. January 2022 23:53
» FUNDAMENTALISTI SEKULARIZMA
Amir Telibećirović | 18. January 2022 16:24
» DOBRO JE NE UMIRATI PONEDJELJKOM
Said Šteta | 18. January 2022 14:47
» IVO, FAIZ I MILJENKO
Šemso Agović | 18. January 2022 01:59
» MOSTARSKI SPORAZUM, SDA-HDZ, GRAD TRAJNO PODIJELJEN?
Mr. Milan Jovičić | 17. January 2022 17:44
» SRPSKO ZATAŠKAVANJE ISTINE O GENOCIDU
Mehmed Meša Delić | 17. January 2022 04:57
» ULTIMATUM EU: PRIMITE NAS U EU ILI IDEMO RUSIMA
Zijad Bećirević | 13. January 2022 13:05
» PROSTATITIS MARŠIRA BANJA LUKOM
Said Šteta | 12. January 2022 13:15
» REFLEKSIJE O HRVATSKO-BOSANSKIM ODNOSIMA
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 11. January 2022 19:30
» ZAR OPET “SINE BAKIRE“!
Mr. Milan Jovičić | 11. January 2022 16:56
Ostali prilozi istog autora:
» ZAR OPET “SINE BAKIRE“!
11. January 2022 16:56
» ZA RUŠENJE DRŽAVE, SPREMNI!
22. December 2021 17:42
» CAR SE SASVIM OGOLIO
26. October 2021 21:20
» BOSNO NAŠA PONOSNA I PRKOSNA
20. October 2021 20:39