Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Komentari
TRI OMČE OKO DODIKOVOG VRATA
Procitaj komentar

Autor: Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012)
Objavljeno: 27. July 2021. 14:07:51


DR. MUSTAFA CERIĆ: Naprotiv, mi, Dobri Bošnjani, pozivamo „srpske junake“ u Banjoj Luci na čelu s Miloradom Dodikom da srpskom narodu skinu omču oko vrata tako što će osuditi ratni zločin genocida nad Bošnjacima/Bosancima, kojeg su imenom i prezimenom počinili ratni zločinci u ime „srpskog sveta“.
(1) Dodikovo odbacivanje Inzkove dopune Krivičnog zakona države Bosne i Hercegovine o zabrani negiranja genocida i veličanja ratnih zločinaca!

Dosita, teško je prodrijeti u psihu čovjeka, koji misli da je genocid nad jednim narodom prihvatljiv čin ponašanja te da je Zakon o negiranju dokazanog genocida neprihvatljiv i da je veličanje počinioca genocida, tj., ratnih zločinaca nacionalni ponos.

Ovakva bolesna duhovna i mentalna logika ubija svaki osjećaj ljudskosti i truje zdrav razum. To je, doista, omča oko vrata, omča koja mora da guši čovjeka zdrave pameti i čiste savjesti osim ako čovjek nije izvan svake pameti i bez svake savjesti.

(2) Dodikova teza da novi Visoki predstavnik međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini Christian Schmidt nema legitimitet!

Milorad Dodik nikako da shvati da srpska politika, koja je počinila genocid u Bosni, nema legitimitet da daje legitimitet Viskom predstavniku, kojeg imenuje Vijeće za provedbu mira (PIC) baš zbog Dodikovog neprimjerenog političkog antibosanskog ponašanja, koje ugrožava mir i sigurnost svih građana u Bosni, uključujući i građane manjeg bosanskog entiteta takozvane „republike srpske“.

Pa raison d'etre, razlog postojanja, Visokog predstavnika u Bosne je upravo Dodik, koji bi da nameće svoja pravila igre, koja više ne važe u Bosni. Kad on i njemu slični u Bosni shvate da je prošlo vrijeme njihovih avantura s Bosnom, onda će ova omča oko Dodkovog vrata biti skinuta.

U međuvremenu Christian Schmidt će legitimno započeti svoj mandat u Bosni 1. augusta 2021. god, ako Bog da.

Willkommen Herrn Schmidt in Bosnien. Nutzen Sie die Bonner Befugnisse!

Gospodine Schmidt, iskoristite bonske ovlasti i uvedite red i disciplinu političarima, koji remete mir i sigurnost bosanskih građana. Uradite to na pravedan i discipliniran švabski način.

(3) Dodikov zakon da onaj koji kaže da je manji bosanski entitet takozvana „republika srpska“ genocidna tvorevina dobit će zatvor.

Ovu omču Milorad Dodik sâm sebi nameće. Jer niko drugi ne opterećuje srpski narod kolektivnom krivnjom za genocid u Srebrenice već ovi, koje je Dodik jučer u Banjoj Luci okupio na poziv Nedeljka Čubrilovića, gdje su prisustvovali predsjednica manjeg bosanskog entiteta takozvane „republike srpske“ Željka Cvijanović, lider SNSD-a Milorad Dodik, predsjednik SDS-a Mirko Šarović, PDP-a Branislav Borenović, SP-a Petar Đokić, Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić, DNS-a Nenad Nešić, SPS-a Goran Selak, NPS-a Darko Banjac i NDP-a Dragan Čavić.

Sve junak do junaka poput srpskih „Škorpiona“, koji s leđa „junački“ pobiše šest bosanskih mladića: Dinu Salihovića (16), Safeta Fejzića (17), Azemira Alispahića (17), Jusu Delića (25), Smaila Ibrahimovića (35) i Sadika Salkića(36).

Naprotiv, mi, Dobri Bošnjani, pozivamo „srpske junake“ u Banjoj Luci na čelu s Miloradom Dodikom da srpskom narodu skinu omču oko vrata tako što će osuditi ratni zločin genocida nad Bošnjacima/Bosancima, kojeg su imenom i prezimenom počinili ratni zločinci u ime „srpskog sveta“.

Prema tome, prvi na listi za zatvor zbog tvrdnje da je „republika srpska“ genocidna tvorevina treba biti Milorad Dodik i drugi srpski anticivilizacijski negatori individualne odgovornost za srpski genocid u Srebrenici.

Znam, neće Dodik i njegovi slijepi sljedbenici ovo ni shvatiti ni prihvatiti, ali hoće moj narod ovo blagosloviti na način da nikad neće nazvati cijeli srpski narod genocidnim!

Ostavimo to, dragi moji, srpskim duhovnicima, mudracima i političarima da i dalje nameću svom srpskom narodu kolektivnu krivnju za genocid zato što nemaju ni moralne snage, ni ljudske mudrosti, ni političke volje da razdvoje pojedince, presuđene ratne zločince, od srpskog nacionalnog korpusa.

Žao nam je zbog tog srpskog ludila, ali mi nismo u stanju Srbima pomoći jer ne vide, ne čuju i ne razumiju istinu, koju cijeli svijet vidi, čuje i razumije!

Allahu Milostivi, omili nam istinu i pravdu! Amin!

VRHOstali prilozi:
» ŠTA NAM ZNAČI „AUTOGOL“ DENISA BEĆIREVIĆA?
Mr. Milan Jovičić | 23. September 2022 15:18
» PORAZ DENISA BEĆIROVIĆA I 11 HDZ STRANAKA
Bošnjaci.Net | 11. September 2022 13:25
» PLAVSKI STEĆCI
Boban Redžepagić | 30. August 2022 21:07
» HRABRO I POŠTENO ZA GRAĐANSKU DRŽAVU BOSNU I HERCEGOVINU
Željko Komšić | 26. August 2022 14:19
» BIHORSKA HEDIJA - MIRSADA RASTODERA
Božidar Proročić | 23. August 2022 13:18
» PISMA IZ RODNOGA SARAJEVA
Mr. Milan Jovičić | 15. August 2022 08:27
» BRAVO, MOJI DRAGI BOSANCI IZ KALESIJE!
Mr. Milan Jovičić | 13. August 2022 08:33
» MOJI AHBABI, HADŽIJA SMAJO SRDANOVIĆ I DR. MERSIM ZILKIĆ
Dr. hfz. Haris Hadžić | 11. August 2022 09:56
» DA LI SMO PONOSNI I PRKOSNI BOSANCI, ILI SMO PALESTINCI?
Mr. Milan Jovičić | 09. August 2022 07:07
» MOSTARSKI DOKTORI, DA LI STE ZA DOM SPREMNI?
Mr. Milan Jovičić | 07. August 2022 08:41
Ostali prilozi istog autora:
» VUČIĆEVA SLAVA EROSA U GENOCIDU
15. September 2022 16:44
» ENVER KAZAZ - FENOMEN REISOPHOBCA
05. August 2022 10:39
» GENOCIDNA PORUKA DANA
02. August 2022 13:34
fastvee.gif
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Taslidza Banner.jpg
Beharban.jpg
Kurtcehajicbanner45.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
Bos-Eng-pasanbegovic.gif
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
bos-jezik.gif
NjegosMilo.jpg
almirhot.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
KDBH_Preporod.gif
Udruzenje Kultur Media banner.jpg
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif