Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

POTPISAN MEMORANDUM: OD 1. JULA BEZ PLAĆANJA OSIGURANJA ZA VOZILA PRI ULASKU U CRNU GORU I KOSOVO
Autor: B.net
Objavljeno: 27. June 2021. 17:06:12
Ceremoniji potpisivanja sporazuma prisustvovali su i potpredsjednici Vlade Kosova Emilija Redžepi i i Vlade CG Dritan Abazović.
(Foto: FB)


Vlasnici vozila sa Kosova od 1. jula neće plaćati osiguranje u iznosu od 15 eura kada idu u Crnu Goru.

To je rezultat potpisanog Memoranduma o razumjevanju za uzajamno priznavanje potvrda o osiguranju u Podgorici, na koji su potpise stavili direktor Kosovskog zavoda za osiguranje Sami Mazreku i direktor Nacionalnog biroa osiguravača u Crnoj Gori Boris Šaban, prenio je Reporteri.

Prema Memorandumu, vozači sa registarskim oznakama Crne Gore pri ulasku na Kosovo pokazivaće važeći zeleni karton, dok će vozači sa kosovskim registarskim oznakama po ulasku u Crnu Goru predstaviti važeću potvrdu o osiguranju.

Ceremoniji potpisivanja ovog sporazuma prisustvovali su i potpredsjednici dviju vlada Emilija Redžepi i Dritan Abazović.

Sve što je u cilju pojednostavljenja života građana, interes je Crne Gore i svih drugih država regiona, kazao je Dritan Abazović, potpredsjednik Vlade nakon potpisivanja Sporazuma o međuosobnom priznavanju isprava o osiguranju autoodgovornosti motornih vozila između Nacionalnog biroa osiguravača Crne Gore i Biroa osiguranja Republike Kosovo, prenosi portal Vijesti.

Prilikom obraćanja javnosti, zajedno sa potpredsjednicom Vlade Kosova Emilijom Redžepi, Abazović je naveo da je ovo velika stvar za građane koji putuju iz Crne Gore u Kosovo i obratno, jer se radi o inicijativi koja postoji dvadeset godina. Vicepremijer je iskazao zahvalnost Biroima osiguranja dvije države na promtnom djelovanju i kazao da su nove vlade dvije države pokazale dobru volju da se ovo odradi.

"Cilj je bio da ovo uradimo prije turističke sezone zbog velike fluktuacije građana u toku sezone. Jedna lijepa i pozitivna stvar. Nakon današnje najave ukidanja rominga i ukidanuli smo plaćanje osigiranja između Crne Gore i Republike Kosovo", zaključio je Abazović, kako je saopćeno iz Vlade Crne Gore, prenio je portal info-ks.net.Ostali prilozi:
» VRAĆANJE ISLAMU: U MINHENU MILUN POSTAO MALIK
Bošnjaci.Net | 17. September 2021 16:56
» OGLASILE SE PRAVNE ZASTUPNICE EDINA VRANJA
Vijesti.ba | 17. September 2021 15:02
» DESETA GODIŠNJICA SMRTI BH. KNJIŽEVNIKA NEDŽADA IBRIŠIMOVIĆA
Anadolu Agency (AA) | 15. September 2021 13:28
Ostali prilozi istog autora: