Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

U Tuzli uhapšen Denis Prcić, obratio se medijima
PRCIĆ: VRŠI SE PRITISAK NA MENE DA PONIŠTIM MEHMEDAGIĆEVU DIPLOMU
Autor: Vijesti.ba
Objavljeno: 18. June 2021. 15:06:47
DENIS PRCIĆ: Cilj je da se Mehmedagić pokuša skinuti sa direktorske funkcije. Oni su došli kako bi izuzeli dokumentaciju, a radi se i na tome da se ja pritvorim, zatvorim, uhapsim. Sve je ovo spinovanje kako bih se ja diskriminirao, izvršivši pritisak da poništim Mehmedagićevu diplomu.


U Tuzli je uhapšen Denis Prcić, direktor Američkog univerziteta u Bosni i Hercegovini.

MUP TK ranije je izvršio pretrese na četiri lokacije u Tuzli, a na jednoj od njih živi Denis Prcić. Osim njegovog stana policija je pretresala i prostorije u Bosanskom kulturnom centru u Tuzli u kojima je smješten Američki univerzitet.

Prcić se prije hapšenja obratio medijima i rekao da je riječ o predmetu koji se vodi u vezi s izdavanjem diplome direktoru OSA-e Osmanu Mehmedagiću.

- Cilj je da se Mehmedagić pokuša skinuti sa direktorske funkcije. Oni su došli kako bi izuzeli dokumentaciju, a radi se i na tome da se ja pritvorim, zatvorim, uhapsim. Sve je ovo spinovanje kako bih se ja diskriminirao, izvršivši pritisak da poništim Mehmedagićevu diplomu. Danas su izvršili pretres u mom stanu gdje nisu ništa našli, a omogućio sam im izuzimanje i dokumenacije iz prostorija univerziteta, rekao je Prcić.

On je naveo da je Mehmedagić u periodu od 2008. do 2013. godine bio student Američkog univerziteta u BiH.

- Suština je ta da je on također u Banjoj Luci završio fakultet i zbog političkih događanja između Tužilaštva BiH, odnosno Olega Čavke i Gordane Tadić s Mehmedagićem, njega pokušavaju ukloniti s direktorske pozicije jer radi na NATO integracijama i s partnerskim zemljama. Oni su mu poništili prošlu diplomu, ali mu je sud u Banjoj Luci vratio. U međuvremenu, dok se čeka drugostepena presuda, oni pokušavaju kupiti prostor, poništavajući diplomu Američkog univerziteta, rekao je Prcić.Ostali prilozi:
» ELDIN ELEZOVIĆ - MAGISTAR GENERACIJE 2020
Bošnjaci.Net | 30. July 2021 16:48
» SJEĆANJE NA GENOCID NAD BOŠNJACIMA U SREBRENICI
Eset Muračević | 29. July 2021 17:57
» BOSS PODNIO KRIVIČNU PRIJAVU PROTIV MILORADA DODIKA
Bošnjaci.Net | 29. July 2021 13:17
Ostali prilozi istog autora:
» VUČIĆ MISLI, DODIK GOVORI
28. July 2021 21:19