Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Komentari

URGOŽENOST KAO PROMOCIJA
Autor: Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012)
Objavljeno: 05. June 2021. 15:06:44
DR. MUSTAFA CERIĆ: Bosna je čudo od nacije i države/od države i nacije. Ni jedna država na svijetu ne bi izdurala ovu komšijsku agresivnost, licemjerstvo i pokvarenost, koju izdurava bosanska država.
Neka ju se ostavi sam tri dana na miru bez hrvatsko-srpskih i srpsko-hrvatskih udruženih antibosanskih opstrukcija, Bosna će, zasigurno, biti najfunkcionalnija država na Balkanu i u Europi!


I) SRBI SU UGROŽENI OD CIJELOG SVIJETA
To da su Srbi ugroženi ne samo u Bosni već i na Balkanu, Europi i svijetu poznato je svima. O toj sudbinskoj ugroženosti Srba Slobodan Milošević je najglasnije progovorio 1989. na Gazimestanu, najavivši da ni oružane bitke nisu isključene za spas Srba od ugroženosti, svih i svuda.

Kako reče, tako i bi. Od Slovenije preko Hrvatske do Bosne i Kosova Milošević je spašavao Srbe od ugroženosti da bi na kraju i sâm završio kao „ugrožen“ u Haagu. Tamo su mu se pridružili svi njegovi vjerni i nevjerni, lojalni i nelojalni ratni komorati. U Haagu su svi bili združeno ugroženi do te mjere da ih ni majka Rusija nije mogla spasiti.

No, Radovan Karadžić i Ratko Mladić ostali su najugroženiji jer ih je tribunal u Haagu osudio na doživotnu robiju zbog genocida. Karadžić je čak prebačen u britanski zatvor gdje ima muslimana zbog kojih je dodatno ugrožen. Mladiću će biti pročitana pravosnažna presuda osmoga juna 2021. Aleksandar Vučić je već najavio da će tog dana, u utorak osmog maja, Srbi svi i svuda biti ugroženi jer će biti teška situacija za srpski narod zato što će biti izrečena pravosnažna presuda Ratku Mladiću. Štoviše, istoga dana održat će se i redovna sjednica Vijeća sigurnosti Ujedinjenih nacija na kojoj će biti predstavljen izvještaj o radu Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove u Haagu.

Dakle, u razmaku od nekoliko sati bit će presuda Mladiću, te izvještaj u kojem se očekuje kritika Srbije, odnosno kritika lične odgovornosti predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, zbog ne postupanja po obavezujućem nalogu za izručenje bivših poslanika Srpske radikalne stranke Petra Jojića i Vjerice Radete.

Prema tome, nije samo Milorad Dodik ugrožen u Bosni, već je i Aleksandar Vučić ugrožen u Srbiji. Nema Miloševića da spašava ugrožene Srbe ni u Hrvatskoj, ni na Kosovu, ni u Bosni, ni u Haagu, ni u Nju Jorku. Sve je spalo na krhka Vučićeva leđa i Dodikov izlizani jezik. Očito, „ugroženim“ Srbina svima i svuda treba pomoć. A ko bi im drugi mogao pomoći ako neće Bosna, koja je uvijek spašavale Srbe i kad su bili svjesni i kad nisu bili svjesni te pomoći. Bosna Srbe spašava i od njih samih. Evo baš danas Srbi su shvatili da moraju maknuti svoju uzurpatorski podignutu crkvu iz dvorišta Nane Fate, bosanske heroine za sva vremena.

UGROŽENI


II) HRVATI SU UGROŽENI OD BOŠNJAKA
Međutim, nije bilo poznato da su i Hrvati u Bosni ugroženi sve dok Dragan Čović nije ustanovio Hrvatski narodni sabor (HNS) 28. listopada/oktobra 2000. godine u Novom Travniku. Osnovni zadatak Čovičevog HNS je da donosi rezolucije o ugroženosti Hrvata u Bosni od Bošnjaka, koji su neočekivano preživjeli „udruženi zločinački poduhvat“ (UZP) u neočekivano velikom broju što ugrožava položaj Hrvata, koji se zbog toga neočekivano iseljavaju iz Bosne zato što sa putovnicama Republike Hrvatske imaju pravo da se, kao građani Europske unije, zaposle i žive u miru u bilo kojoj od članica EU, daleko od legitimne Čovićeve politike.

Jučer je HNS donio IX po redu rezoluciju, koja je jaje jajetu ista ili slična prvoj i svima dosada donesenim rezolucijama, u kojoj se vidi natjecateljski duh Hrvata da dobiju status ugroženosti kao što ga imaju Srbi u Bosni, a sve zbog unitarističkih pobuda kod Bošnjaka, ali i zbog separatističkih namjera kod Srba. Sve to kod Hrvata stvara pobudu za trećim entitetom, kojeg oni neće, ali su prisiljeni na to zato što su ugroženi isto ili još gore nego Srbi. Hrvati u Bosni su ugroženi zato što im se:
(1) negira pravo legitimnog političkog predstavljanja u tijelima i institucijama namijenjenim predstavljanju konstitutivnih naroda.
(2) uskraćuje i negira prava na kulturnu, obrazovnu i medijsku autonomiju čak i u stupnju i obliku kojeg u nacionalnim državama uživaju pripadnici nacionalnih manjina.
(3) izlaže kontinuiranom i organiziranom političkom, ideološkom i medijskom nasilju koje ima za cilj diskreditiranje i ocrnjivanje svih društvenih i političkih aktera koji javno zagovaraju načela konstitutivnosti i međusobne jednakopravnosti konstitutivnih naroda.
(4) sve navedeno, među ostalim razlozima, snažno utječe na proces iseljavanja Hrvata i dovodi do vrlo ozbiljnih demografskih problema u okviru hrvatskog nacionalnog korpusa u Bosni i Hercegovini.

Otvori link OVDJE.

Neš vjerovati, ali suze mi naviru dok čitam ovu žalopojku o „dekonstituiranju hrvatskog naroda“ i pitam se kako je moguće da je moj komšija Hrvat toliko ugrožen dok sam ja, Bošnjak, njegov komšija uspio preživjeti srpski genocid i hrvatski UZP? I sjetih se riječi našeg Pejgambera Muhammeda, a.s., koji je rekao: „Nisi pravi musliman ako znaš da ti je komšija gladan, a ti sjediš sit u svojoj hiži“.

Ovo sveto komšijsko pravilo je važilo i prije islama u Bosni. S dolaskom islama to pravilo je samo potvrđeno i primjenjivano sve dok nije postalo „IN“ biti komšijski ugrožen u Bosni. Zbog toga se jedni komšije hvale da imaju dvije domovine i dvije države tako da mogu birati, koja im se više sviđa, a sviđa im se više ona tamo izvan Bosne jer u Bosni ima previše Bošnjaka-muslimana od kojih su oni ugroženi.

A Bošnjaci imaju samo jednu domovinu i jednu državu, koju im njihove komšije hoće da otmu zato što ne mogu da podnesu ni bošnjački soj ni bošnjački broj od pakosti, koja ih mori zato što su tijesni u duši i srcu. Nedostaje ima ljubavi prema komšiji. To je njihov usud.

III) BOŠNJACI SU UGROŽENI OD SVOJIH

Ova moda o ugroženosti svih od svih u zadnje vrijeme širi se u Bosni i među Bošnjacima, koji su, također, ugroženi, ali ne ni od srpskog genocida ni od hrvatskog UZP-a. Bošnjaci su ugroženi od svojih. Političari u Bošnjaka su ugroženi od političara Bošnjaka; ugroženi su od novinara Bošnjaka, a novinari u Bošnjaka su ugroženi od političara Bošnjaka; ugroženi su sudije u Bošnjaka od tužitelja Bošnjaka; ugroženi su od novinara Bošnjaka, koji su opet ugroženi od sudija Bošnjaka ili Bošnjakinja; ugroženi su doktori u Bošnjaka od doktora Bošnjaka, koji su ugroženi od vlasti, koja je opet ugrožena od afere respiratori; a vlast u Bošnjaka je ugrožena zato što joj se ni nakon četiri uplate ne isporučuje Pfizerova vakcina, koju Europa – Zapad, promovira, dok se bosanskom narodu besplatno nudi ruska i kineska vakcina u Srbiji. Ni premijer Kantona Sarajeva Edin Forto, koji nema rašta da se stidi jer nije Bošnjak, nije u stanju da dobije te uplaćene i jedino priznate vakcine za putovanje po Europi. Pretpostavimo da im Bakir Izetbegović (SDA) nije miljenik, ali zašto im Edin Forto (NS) nije miljenik, koji nije ni Bošnjak ni musliman da ih iritira? Odgovor na ovo pitanje je od milijun dolara.

IV) SVI SU UGROŽENI OSIM BOSNE

Dakle, svi su u Bosni ugroženi osim Bosne, koja nije ugrožena od svojih ugroženih političara, novinara, doktora, premijera, načelnika i nekih stanovnika, od kojih neki nisu sretni što je Bosna ostala prkosna i ponosna unatoč svima i što ostaje čvrsta na svojim nogama unatoč svim opstrukcijama, koje ju prate od njenog postanja.

- Zamislite da su Hrvati preživjeli srpski genocid u Hrvatskoj i da je Zagreb bio pod opsadom 1425 dana i noći od srpskih granata i snajperista kao što je to bilo Sarajevo?
- zamislite da je, nakon Genocida i UZP-a, sklopljen mirovni sporazum, poput Daytinskog, gdje je hrvatska država od vrha do dna uređena na principu podjele vlasti po etničkom glasovanju, gdje državno čelništvo čine tri člana: hrvatski, srpski i bošnjački s pravom veta jednog od njih na svaku odluku od vitalnog hrvatskog državnog interesa, uključujući i euroatlantske integracije;
- zamislite da srpski član hrvatskog predsjedništva svako malo ide u Beograd po mišljenje oko Hrvatske, gdje pred političkim gazdom Vučićem izjavljuje da je hrvatska nemoguća država te da je hrvatska država iluzija stranaca osim Rusije, koja nije stranac već domaći pristrani čimbenik za srpsku stvar;
- zamislite da u Hrvatskoj djeluje Bošnjački narodni sabor (BNS), koji donese IX istoznačnih i ižvakanih rezolucija o ugroženosti Bošnjaka u Hrvatskoj s prijetnjom da će Hrvatska nestati ako se ne donese izborni zakon prema kojem mora biti izabran legitimni Bošnjak u tročlano hrvatsko predsjedništvo inače vlast u Hrvatskoj će biti blokirana;
- zamislite da Hrvatska mora svakodnevno podnosit to što Bosna podnosi od Dodika i Čovića, koji u udruženom antibosanskom poduhvatu ruše bosansku državu, koja unatoč njima sve to izdržava sa neviđenom otpornošću (resilience), kojem se divi civilizirani svijet.

Ako ste to zamislite, morate doći do zaključka da hrvatska država ne bi izdržala ni 24 sata taj pritiska, te opstrukcije, ta podmetanja, te paradržavne sabore i te zajedničke sjednice srbijanske i takozvane srpske entitetske vlade, vlade koja radi na podrivanju centralne državne vlasti. Ali, Bosna je čudo od nacije i države/od države i nacije. Ni jedna država na svijetu ne bi izdurala ovu komšijsku agresivnost, licemjerstvo i pokvarenost, koju izdurava bosanska država.

Neka ju se ostavi sam tri dana na miru bez hrvatsko-srpskih i srpsko-hrvatskih udruženih antibosanskih opstrukcija, Bosna će, zasigurno, biti najfunkcionalnija država na Balkanu i u Europi!

Kada bi „ugroženi“ Srbi i „ugroženi“ Hrvati trošili pala energije na izgradnji Bosne koliko troše na njenom rušenju, Bosna bi bila šampion uspješne države na Balkanu i u Europi!

Mogli bi im se tada pridružiti i „ugroženi“ Bošnjaci, koji nemaju priliku biti ugroženi od komšija Hrvata i Srba ni nakon genocida i UZP-a zato što su Srbi i Hrvati brži i efikasniji sa svojom promocijom ugroženosti od Bošnjaka, kao žrtava genocida, od kojih su i Srbi i Hrvati u strahu od odmazde i zato moraju imati specijalne veze - Hrvati sa Hrvatskom a Srbi sa Srbijom radi svoje lične i kolektivne sigurnosti!

Žrtve genocida u Bosni ne mogu biti ugrožene od počinitelja i negatora genocida, već su počinitelji i negatori genocida ugroženi od žrtva genocida, koji imaju pravo na odmazdu, ali to pravo nisu nikad iskoristili. No, nikad se ne zna kad oni to pravo mogu iskoristiti i zato se počinitelji i negatori moraju osigurati od njihove moguće odmazde, koja se efektno provodi na haškom tribunalu i međunarodnom sudu pravde. To je za počinitelje i negatore genocida i udruženog zločinačkog poduhvata najgora odmazda – istina i pravda – na koju oni nisu računali kad su činili zločin genocida i udruženi zločinački poduhvat. Zbog toga su oni nesigurni i ugroženi u Bosni. A gdje bi drugo bali?

Bošnjacima ne treba ničija ovozemaljska specijalna veza. Oni imaju specijalnu vezi s Bogom Svevišnjim, čija vlast je i na nebu i na Zemlji, koji nije rodio, koji nije rođen i kojem ništa i niko nije ravan.

Allahu Svemogući, učvrsti našu vezu s Tvojom providnošću za našu Bosnu! Amin!

Allahu Sveznajući, pouči nas kako da se i dalje uspješno nosimo sa opstrukcijama, koje nas unazađuju! Amin!

Allahu Milostivi, omili nam sabur i resilience! Amin!



Ostali prilozi:
» BIDENOV OBRAČUN SA 'SRPSKIM SVETOM'
Pobjeda.me | 21. June 2021 16:36
» IZLAZ JE U IZGRADNJI GRAĐANSKOG KONCEPTA DRUŠTVA
Armin Čusto | 19. June 2021 14:58
» BLASFEMIJA (NE)P(R)OSVEĆENIH SVEŠTENIKA
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 13. June 2021 12:59
» PROMJENA USTAVA BOSNE I HERCEGOVINE JE IMPERATIV
Dragan Trogrančić, mr.ius. | 13. June 2021 01:28
» KONAČNI PORAZ SRPSKE POLITIKE U BOSNI
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 10. June 2021 15:18
» DA TE NIJE (BILO), ALIJA…???
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 07. June 2021 03:20
» URGOŽENOST KAO PROMOCIJA
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 05. June 2021 15:15
» ZIJOVA STAZA
Enver Ćorović, dip.ing. | 31. May 2021 17:20
» EUROPSKA UNIJA I NJEN UTJECAJ NA BUDUĆNOST BIH
Sead Hamzagić | 29. May 2021 14:42
» AZERBEJDŽAN SLAVI 103. GODINŠNJICU NEZAVISNOSTI
Božidar Proročić | 28. May 2021 13:18
» FATIMA MEHOVIĆ: BIJELO POLJE I PRIŠTINA ZAUVJEK SRCU
Božidar Proročić | 22. May 2021 16:38
» NEPRAVDA KOJA TEŠKO POGAĐA I BOLI
Ibrahim Husejnović | 09. May 2021 18:32
Ostali prilozi istog autora:
» QADERSKA DOVA
08. May 2021 18:09