Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Kolumne
Bošnjake ne možete ucijeniti
BOSNA SE VOLI BEZ INTERESA
Procitaj komentar
Autor: Elmedina Muftić
Objavljeno: 29. May 2021. 15:05:40


ELMEDINA MUFTIĆ: Naučite da se Bosna voli bez interesa, i da je Bošnjak onaj koji u sebi nosi dobro i koji radi dobro i kome historija zbog plemenitosti dade naziv "DOBRI BOŠNJANIN". Naučite da sve nije u interesu, da je mnogo više u ideji koju slijediš. Naučite da je SDA ovom narodu mnogo više od politike, ona je naša veza sa našim povratkom samim sebi i svom korijenu i peru.
Kad im laž bude uhvaćena i prije nego je svezala pertle da obleti Svijet, kad istina izađe na vidjelo i prije svanuća, kad vide da otrovne strijele više ne pogađaju ciljeve, kad im postane jasno da ovaj narod nije glup da vjeruje svemu što čuje i pročita, kad vide vojsku onih koji su spremni stati uz istinu, kad shvate da se na laži i mržnji ništa osim propasti ne gradi, onda počinju sa onim degutantnim, izlizanim i davno potrošenim forama o tome da svaki Bošnjak koji je nacionalno, politički, vjerski, kulturološki osviješten, je uhljeb, plaćenik, interesdžija, dužnik...

Tu priču o Bošnjacima bez vrijednosti slušali smo stoljeće, i opet smo ostali vjerni sebi i svom korijenu. Poginjali su nam kičmu do granice pucanja, a mi smo ih stresli s leđa i uspravili se još dostojanstveniji.

I sad ono što je najbitnije za reći ovima koji bi da svima govore, a da nikad nikog ne saslušaju. Onima koji su nadišli granice oholsti pa misle da mogu vrijeđati svakoga, a da niko ne smije baciti kamen na njih. Da smo svi mi krpa kojom oni brišu prašinu sa cipela, a oni su veličine pred kojima mi trebamo osjećati poniznost i sreću što smo predmetom njihovih uvreda i poniženja.

Neće da vam prođe. Jer reći istinu u lice oholima je džihad. Za razliku od vas uglađenih, situiranih, materijalno obezbijeđenih za devet generacija unaprijed, za razliku od vas koji brojite stanove, kuće, apartmane, lokale, medijske kuće i ostale dunjalučke varke i obmane, postojimo i mi koji brojimo žrtve našeg naroda pale za vašu i našu slobodu.

Za razliku od vas koji mislite da se Bosna voli iz interesa, postojimo mi koji Bosnu volimo iz duše, koji volimo sebe u Bosni u Bosnu u nama, a ne nekretnine u njoj.

Za razliku od vas koji ste na leđima prezimena Izetbegović postali političke, novinarske, kulturne i svake druge činjenice, pa se sad s time ne možete nositi, pa želite da satrete to prezime u zemlju, postojimo i mi kojima je prezime Izetbegović sinonim naše slobode, borbe za naš identitet i suverenitet, za naš opstanak.

Mi nikad nismo bili vojnici iz intetesa, nego smo uvijek bili i bit ćemo gazije iz ubjeđenja. Mi smo od onih i sa onima koji su za ovu Bosnu dali sve što su imali, svoje živote, dijelove tijela, a da nisu u tome vidjeli nikakav interes za sebe, nego su vidjeli priliku da ovoj zemlji i ovom narodu vrate slobodu, dostojanstvo, sačuvaju čast.

Mi smo od onih koji ne brojimo nekretnine, nego većina nas broji rane po tijelu zadobivene u borbi sa agresorom, za razliku od vas koji brojite kravate i svjetske destinacije koje ste obišli na račun nas za koje tvrdite da smo uhljebi, plaćenici, dužnici.

Mi smo od onih koji su svjesni da sve što jesmo i što imamo dugujemo Allahu dz.š., i našim šehidima i gazijama, i nas se ne može ucijeniti, kupiti ili dužnicima napraviti.

Mi smo od onih koji znaju ko je bio sa nama u najtežim vremenima, znamo ko i danas brani ovu zemlju i kome je ovaj narod bitan.

Mi smo od onih koji su uz SDA iz ubjeđenja, i kojima je predsjednik Alija inspiracija, a predsjednik Bakir osoba kojoj vjerujemo da izdati ne umije. Mi smo od onih koji se kupiti ne mogu, koji ni u agresiji nisu kalkulisali koji je rov sigurniji. Mi smo od onih koji su rat ratovali, a ne najavili i odjavili.

Mi Bosnu volimo bez interesa, a opet ona je naš najveći interes. Mi smo ponosni Bošnjaci kojima je najveće bogatstvo biti u svojoj vjeri na svojoj zemlji, što smo politički faktor koji više nikad niko neće moći ignorisati, što smo slobodni da više nikad ni od koga ne tražimo dozvolu da budemo to što jesmo, niti se nekome pravdamo što postojimo.

I zato što smo ovako srećni i iskreni, što nam je bitnije za šta živimo, nego od čega živimo, opstali smo i opstajemo.

I zato sa nama ne ulazite u bitke jer ćete ih izgubiti, kao što su ih gubili i mnogi prije vas.

Naučite da se Bosna voli bez interesa, i da je Bošnjak onaj koji u sebi nosi dobro i koji radi dobro i kome historija zbog plemenitosti dade naziv "DOBRI BOŠNJANIN". Naučite da sve nije u interesu, da je mnogo više u ideji koju slijediš. Naučite da je SDA ovom narodu mnogo više od politike, ona je naša veza sa našim povratkom samim sebi i svom korijenu i peru.

Mnogo je veća ova vojska iskrenih, od te vojske prodanih.

Mi se radujemo pobjedi!

Vojnik Domovine, sa uvijek istim pitanjem šta trebam dati Bosni, a meni je Bosna dala sve, dio grumena zemlje iz kojeg sam stvorena.

Zadovoljstvo je biti na ovoj strani!

VRHOstali prilozi:
» TRIDESETOGODIŠNJI VJERSKI RAT
Dr. Sead Alić | 10. August 2022 06:39
» DA LI SMO PONOSNI I PRKOSNI BOSANCI, ILI SMO PALESTINCI?
Mr. Milan Jovičić | 09. August 2022 07:07
» IZRAELSKI AMBASADOR GENDLER U SLUŽBI APARTHEIDA U BOSNI
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 08. August 2022 16:05
» MOSTARSKI DOKTORI, DA LI STE ZA DOM SPREMNI?
Mr. Milan Jovičić | 07. August 2022 08:41
» TEMELJNI UGOVOR - TEMELJNA IZDAJA CRNE GORE
Božidar Proročić | 05. August 2022 21:07
» VODSTVO I PROMJENE
Dr. Mesud A. Ramić | 05. August 2022 09:53
» EUROPOCETRIČNI NACIONALSOCIJALIZAM VIKTORA ORBANA
Dr. Sead Alić | 04. August 2022 21:14
» ZA SLOBODU BOSNE I NARODA I REISU-L-ULEMA SE BORIO
Elmedina Muftić | 04. August 2022 19:35
» BOSNA JE PEDESET DRUGA DRŽAVA SJEDINJENIH AMERIČKIH DRŽAVA
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 01. August 2022 14:09
» ODBRANA UKRAJINE TREBA DA BUDE PRIORITET EVROPE
Božidar Proročić | 31. July 2022 13:51
» PORUKE I POUKE POVODOM NOVE 1444. HIDŽRETSKE - MUSLIMANSKE GODINE
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 30. July 2022 15:19
» KAMO SREĆE DA TO ISTINA NIJE
Sead Zubanović | 30. July 2022 03:57
» DA LI JE I POSLJEDNJA ŠANSA VISOKOG PRESTAVNIKA OHR-A?
Mr. Milan Jovičić | 30. July 2022 01:56
» VRIJEME SABIRANJA
Dr. Mesud A. Ramić | 29. July 2022 16:14
» EVROPA JE KUKAVICA
Aziz Hurem | 29. July 2022 15:37
Ostali prilozi istog autora:
» ALMIN PREZIR
27. May 2022 00:49
» VOJINOVE PATETIČNE MANTRE
21. April 2022 13:50
» INTELEKTUALNI SNOBOVI I DEMAGOZI
31. January 2022 13:01
» MI PAMTIMO HEROJE - MUDERRIS
22. January 2022 23:58
» MAŠTOVITE LAŽI LAMIJE BEGAGIĆ
17. November 2021 16:59
» BOŠNJACIMA JE BOSNA SVE ŠTO IMAMO
03. November 2021 16:35
» CRVENA LINIJA
18. September 2021 16:22
fastvee.gif
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Taslidza Banner.jpg
Beharban.jpg
Kurtcehajicbanner45.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
Bos-Eng-pasanbegovic.gif
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
bos-jezik.gif
NjegosMilo.jpg
almirhot.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
KDBH_Preporod.gif
Udruzenje Kultur Media banner.jpg
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif