Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine na Ekonomskom forumu
DŽAFEROVIĆ: BOSNA I HERCEGOVINA ĆE OSTATI CJELOVITA SA SVOJIM SUVERENITETOM
Autor: Fena
Objavljeno: 27. April 2021. 15:04:10
ŠEFIK DŽAFEROVIĆ: Bosna i Hercegovina će ostati cjelovita sa svojim suverenitetom i treba da se izgrađuje kao demokratska država i to je put, a put nikako nije promjena granica ili podjela ni etnička ni teritorijalna. Put je integracija BiH u Evropsku uniju i NATO savez


Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović ponovio je danas da je multietničnost BiH njeno bogatstvo i to ne smije biti razlog ni za kakvu diskriminaciju ili sukobe nego komparativna prednost koju BiH treba, može i mora iskoristiti.

U obraćanju na Ekonomskom forumu BiH u organizaciji Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, napomenuo je da se u posljednjih nekoliko dana svjedoči različitim navodnim non-paperima i zagovaranjima retrogradnih političkih snaga i u BiH, i u regiji, ali i Evropi.

- Te retrogradne snage govore o povredi teritorijalnog integriteta i suvereniteta BiH. Ne postoji niko ko je iole ozbiljan i u BiH, Evropi ili svijetu da dovodi u pitanje suverenitet i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine, - dodao je.

Kaže da smo tome mogli svjedočiti kroz različite izjave i saopćenja nakon što se pojavio "famozni" non-paper, a došle su iz ozbiljnih institucija Evropske unije, Sjedinjenih Američkih Država i mnogih drugih država svijeta.

- Bosna i Hercegovina će ostati cjelovita sa svojim suverenitetom i treba da se izgrađuje kao demokratska država i to je put, a put nikako nije promjena granica ili podjela ni etnička ni teritorijalna. Put je integracija BiH u Evropsku uniju i NATO savez, - stav je Džaferovića.

Retrogradnim i neodgovornim snagama, kako ih je nazvao, poručio je da prestanu s takvim aktivnostima jer cijeli region i BiH, ali i Evropu vode u destabilizaciju što u konačnici neće biti dobro ni za njih ni za njihove države.Ostali prilozi:
» BIDEN I PUTIN NA HISTORIJSKOM SAMITU U ŽENEVI
Anadolu Agency (AA) | 16. June 2021 17:57
Ostali prilozi istog autora: