Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

DAN REINTEGRACIJE VOGOŠĆE I DAN NEZAVISNOSTI BIH BEZ SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA
Autor: Eset Muračević
Objavljeno: 21. February 2021. 20:02:13
Vogošća, 23.02.1996. godine: „Tadasnji načelnik Muhamed Kozadra postavlja zastavu RBiH ispred zgrade Općine Vogošća“


Sabit Kobiljak sa svjim saradnikom Džaferom Devićem
Odigravanjem utakmca 23. malonogometnog turnira „Vogošća 21“, kojeg organizuju Općina Vogošća i JOB-Unija veterana, u Vogošći su započele aktivnosti vezane za obiljžvanje 23. februara-Dana reintegracije dijela Općine Vogošća u prostor Federacije BiH. Zbog epidemioloških mjera utakmce se odigravaju bez prisustva publike.

Dvije, ovogodišnje, Svečane sjednice, ona u povodu 23. februara-Dana reintegracje djela Vogošće u prostor Federacije BiH i 1.marta - Dana nezavisnosti Bosne i Hercegvine, zbog provođenja mjera vezanih za suzbijanje pandemije Koronavirusa, neće se održati. Tih dana, samo će delegacije Općine Vogošća i Koordinacije boračkh udruženja ove lokalne zajednice, na Centralnom spomen obiljžju šehidima i poginulim borcima, na „Trgu branilaca Vogošće“, ispred Upravne zgrade Javne ustanove Kulturno sportski centar „Jasmin Isanović Žuti“ i Spomen obilježjima civlnim žrtvama rata i ubijenim logorašima, polaganjem cvijeća, odati poštu onima koji su u temlje nezavisne i Bosne i Hercegovine utkali svoje živote.

Udruženje boraca/branitelja, organizatora i pokretača otpora „Patriotska liga“ Vogošća i ove godine, povodom obilježavanja Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, pod motom „Podigni zastavu“, pozivaju sugrađne da, kao domoljubi, 1. marta, na poslovnim i stambenim prostorima, prozorima, balkonima i jarbolima istaknu zastave Bosne i Hercegovine, kako bi doprinijeli jačanju patriotizma i svjesnosti o potrebi opstanka i postojanja naše domovine Bosne i Hercegovine.- Zastavi je uvijek mjesto na visini kako bi se slobodno i ponosno viorila, kaže Sabit Kobiljak, predsjednik „Patriotske lige“ Vogošća. Zato pozivamo građane da zajedno dignimo naše zastave slobode i bosanskog ponosa, dignemo zastave bosanskog prkosa, dignemo zastavu našeg identiteta, jer gubitak identiteta se plaća ropstvom a mi takvo nešto ne želimo.

Svoj doprins obilježavanju 1. marta - Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine dat će i Javna ustanova Kulturno sportski centar Vogošća. Naime, ona je, tim povodom, objavila konkurs za najbolji prozno literarni rad na temu „Vrelo ljepote moje domvine“, na kojem mogu učestvovati učenci vogošćanskih Osnvnih škola. Stručna komisija će odabrati i nagraditi tri najuspješnija rada.Ostali prilozi:
» TURKOVIĆ: PROŠIRENJE EU MORA OSTATI U VRHU PRIORITETA
Anadolu Agency (AA) | 24. July 2021 15:03
Ostali prilozi istog autora:
» BOJKOT ZA NEGATORE GENOCIDA
11. July 2021 12:33
» PAKETIĆI ZA 160 MALIŠANA
06. June 2021 16:58
» DJECI DAROVALI KNJIGE
02. June 2021 16:50
» SPOMEN KNJIZI
23. April 2021 16:34
» PUNA SAM POZITIVNE ENERGIJE
16. April 2021 17:26