Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

“Istina, dijalog, budućnost”
MEMORIJALNI CENTAR SREBRENICA I UDRUŽENJA ŽRTAVA GENOCIDA DOGOVORILI SARADNJU
Autor: Fena
Objavljeno: 19. February 2021. 16:02:39

Memorijalni centar Srebrenica, u okviru aktivnosti projekta “Istina, dijalog, budućnost” koji podržava Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, pokrenuo je proces povezivanja sa memorijalnim centrima, muzejima, ustanovama i organizacijama koje se bave istraživanjem genocida i zločina protiv čovječnosti u zemlji i svijetu.

Konačni cilj je uspostavljanje formalne mreže partnera sa kojima će realizirati buduće programe i iskoristiti potencijal dosadašnjeg zajedničkog rada za postizanje značajnijih rezultata u budućnosti.

Portparolka Memorijalnog centra Almasa Salihović kazala je da tim projektom žele da udruženja uključe u sve aktivnosti na kojima rade.

- Majke, žene, kćerke i sestre ubijenih u genocidu u Srebrenici su u posljednjih 25 godina bile na prvoj liniji borbe za istinu i podizanje svijesti o bosanskom genocidu. Za Memorijalni centar je izuzetno važno da okupljena udruženja rade zajednički, da imamo informacije o tome ko šta planira, te šta cijene važnim za istraživanje, rad, obilježavanje i druge aktivnosti u narednoj deceniji. Potpisani memorandumi o programskoj saradnji su početak jednog novog razdoblja u kojem ćemo nastojati, kao institucija, posvetiti više pažnje ženama na putu istine o genocidu u Srebrenici, - rekla Salihović.

Memorandum o programskoj saradnji danas su potpisali sa udruženjem Pokret "Majke enklava Srebrenica i Žepa", te udruženjima "Majke Srebrenice", "Žene Srebrenice" i "Žene Podrinja", saopćeno je iz Memorijalnog centra Srebrenica.Ostali prilozi:
» TURKOVIĆ: PROŠIRENJE EU MORA OSTATI U VRHU PRIORITETA
Anadolu Agency (AA) | 24. July 2021 15:03
Ostali prilozi istog autora: